Pretraži
Elon Musk ne želi zatvarati tvornice zbog Korona virusa

Elon Musk ne želi zatvarati tvornice zbog Korona virusa

Objavljeno: 19/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Tesla

Elon Musk ne želi zatvarati tvornice zbog Korona virusa – Područje kalifornijskog San Francisco zaljeva ovog utorka je počelo uvoditi ograničenje rada raznih djelatnosti koje nisu od esencijalne važnosti za funkcioniranje stanovništva na dnevnoj bazi. Predviđeni vremenski period trajanja restriktivnih mjera je tri tjedna a sve sa svrhom pokušaja suzbijanja, odnosno usporavanja širenja pandemijskog korona virusa COVID-19.

Prvi čovjek Tesle, kontorverzni Elon Musk, ostavio je svoju tvornicu u Fremontu, koji spada u restrikcijom zahvaćeno područje, u redovnom pogonu tijekom prvog dana djelomične karantene. Lokalne vlasti su dale formalnu slobodu svim tvrtkama i obrtima da sami procjene je li njihova djelatnost spada u onu od temeljne važnosti za funkcioniranje lokalne zajednice.

  

Tesla sa Elonom Muskom na čelu se našla u nezavidnoj poziciji sa svojih 10,000 radnika u Fremntu međutim, ne bi Elon bio to što jest kada stvari ne bi pokušao izgurati na svoj način i kako njemu odgovara. Samostalno kvalificirajući Teslinu djelatnost kao onu od osnovne važnosti, Elon Musk se našao u sukobu interesa sa lokalnim tijelima vlasti koja očito ne vide proizvodnju električnih automobila u vrijeme virusne pandemije kao životno važnu djelatnost.


Tesla za život važna

Tesla za život važna

Tesla za život važna


Čak i kada bismo licemjerno okarakterizirali Teslu kao pružatelja servisnih usluga automobila i stavili ju dodatno u kategoriju „benzinskih postaja“ s obzirom da se bavi punjenjem baterija električnim automobilima, mogli bismo reći da se opet radi o klimavim tvrdnjama i promašaju.

Briga državnih vlasti je prije svega usmjerena na zdravlje i živote stanovnika, čak i u profitom vođenoj Americi, stoga se lokalni šerif iz okruga Alameda odlučio suprotstaviti samovolji „pijanog“ milijardera Elona Muska. Odluku o privremenom zatvaranju Tesle donio je jednostavno putem objave u kojoj je definirao proizvodnju električnih Tesli kao neesencijalnu za lokalnu zajednicu.

Tvornica koja zapošljava 10,000 radnika doista zvuči kao mjesto na kojem bi se korona virus mogao vrlo lako proširiti. Ipak, nije sve tako crno za Teslu jer šerif je odlučio da jedina doista važna djelatnost unutar Tesle u Fremontu jest ona koja se bavi obračunom i isplatom plaća radnicima. Na potezu je opet Elon Musk, a ostaje nam vidjeti hoće li ponovno posegnuti za fanatičnim mjerama štednje toaletnog papira, po svemu sudeći nove vrijednosne valute u doba korone.


Pogledaj galeriju


Elon Musk ne želi zatvarati tvornice zbog Korona virusa

Povratak na vrhpointer
Zatvori X