Pretraži
Električni Mini skinuo masku za službene fotke – a onda su upali paparazzi

Električni Mini skinuo masku za službene fotke – a onda su upali paparazzi

Objavljeno: 29/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: Spyshots

Potpuno električni Mini Cooper S E viđen je u više navrata tijekom uobičajneog testiranja, ali svaki put je bio skriven iz „teške“ kamuflaže, upravo kako znatiželjnici ne bi otkrili njegovo pravo lice prije službneog predstavljanja koje možemo očekivati kasnije ove godine.

Situacija je bila takva sve do prije nekoliko dana, kada je Mini skinuo sve maske kako bi prisustvovao službenom fotografiranju. Sve bi bilo u redu i ostalo u tajnosti da se na mjestu događaja nisu zatekli paparazzi i uslikali električnog mališana bez imalo srama i maskirne „odjeće“. Izgledom električni Mini Cooper nimalo ne iznenađuje, izgleda upravo onako kako bismo i očekivali od električnog gradskog kompakta sportskih osobina.

Mjesto „zločina“ jest negdje u Sjedinjenim Američkim Državama, a na automobilu se nalaze kalifornijske tablice. Nije poznato je li viđen upravo u Kaliforniji ili su kalifornijske tablice stavljene samo prestiža radi, jer nekako na Miniju ne bi jednako dobro stajale tablice iz Teksasa ili Alabame.


električni Mini Cooper S

električni Mini Cooper S

električni Mini Cooper S


Proizvodni primjerak električnog Mini Coopera prenosi puno detalja i dizajnerskih rješenja sa konceptnog automobila Mini Electric Concept iz 2017. godine. Među njima se najviše ističe zatvorena prednja maska automobila, karakteristično za električna vozila zbog znatno smanjene potrebe za hlađenjem pogonskog sustava za razliku od motora sa unutarnjim izgaranjem.

Tu su i detalji u žarko žutoj boji poput Mini Electric logotipa, retrovizora i detalja na alufelgama neobičnog dizajna. Jedan jedini dio automobila je još uvijek ostao skriven iza čisto crne kamuflaže, a to je stražnji branik. Očigledno je promijenio izgled u odnosu na branik Coopera s tradicionalnim motorom. Pretpostavljamo da je međuostalim razlog tome i izostanak auspuha koji inače čini važan dio stražnje vizure sportskih automobila.

Električni Mini Cooper S E imat će prednji pogon unatoč tome što pogonski sklop posuđuje od sestrinskog BMW-a i3. S time bi trebao dobiti 44.2kWh paket baterija od 120 Ah koje će pogoniti elektromotor snage 184 KS i 270 Nm. Očekujemo i sličan domet automobila od nešto skoro 280 kilometara. U prodaji ga najvjerojatnije možemo očekivati krajem ove godine ili početko sljedeće, 2020. godine.


Pogledaj galeriju


električni Mini Cooper S

Povratak na vrhpointer
Zatvori X