Pretraži
Električni automobili koje iščekujemo na tržištu 2018. godine

Električni automobili koje iščekujemo na tržištu 2018. godine

Objavljeno: 02/01/2018 / Autor: Vozim HR /

Godina 2018. će biti još jedna rekordna godina za proizvodnju i isporuku električnih automobila na tržištima diljem svijeta. Iako i dalje ne govorimo o nekim značajnijim udjelima u ukupnoj proizvodnji automobila, svejedno, neki proizvođači ipak ozbiljno ulaze u 2018.godinu, a mi vam donosimo popis nekih od najzanimljivijih modela.


Tesla Model 3


 

Jaguar I-Pace


I-Pace


S lansiranjem zakazanim u sljedećih nekoliko mjeseci i proizvodnjom koja će započeti u dugoj polovici 2018., Jaguarov prvi potpuno električni automobil će vjerojatno biti jedan od prvih koji će zakoračiti na tržište sljedeće godine.

Sportski SUV je opremljen baterijom od 90 kWh i dometom od “preko 500 km”, tvrde iz Jaguara.

Najveća nepoznanica o samom vozilu, u ovom trenutku, jest brzina punjenja i cijena.

Što se tiče cijene, prema tim informacijama, početna cijena bi mogla iznositi 76.000 dolara.

 

Audi e-tron


Pogledaj galeriju

Jaguarov I-Pace će naići na opaku konkurenciju u obliku novog Audijevog potpuno električnog vozila. Bit će to prvo Audijevo potpuno električno vozilo od temelja, ako izuzmemo električni R8.

Također potpuno električni Audi SUV, opremljen je baterijom od 95 kWh koja mu omogućuje domet od 500 km. Audi obično koristi NEDC-ove ocjene za domet električnih vozila pa bi stvarni domet trebao biti oko 442 km.

Očekuje se da će vozilo ući u proizvodnju i pojaviti se u salonima tijekom druge polovice 2018. godine, a što se tiče cijene, njemački proizvođač automobila je izjavio da će se e-tron quattro smjestiti između Audi Q5 i Audi Q7 po pitanju veličine. Ta vozila imaju početnu cijenu od 41.000 i 49.000 dolara, a ako e-tron bude u istom cjenovnom rangu, prije poticaja, mogao bi iz temelja prodrmati tržište.

 

Hyundai Kona EV


2018 Hyundai Kona


Nakon prilično uspješnog lansiranja Ioniq Electrica, očekuje se da će Hyundai iskoristiti dosadašnje napore kako bi pokrenuo potpuno električnu verziju Hyundai Kone.

Vozilo bi trebala biti opremljeno baterijama od 50 kWh, što bi trebalo osigurati domet od cca  300 km na jednom punjenju, a očekuje se da će im cijena biti oko 35.000 eura.

Izvori iz Koreje pak tvrde da će automobili biti lansirani sljedeće godine, no da će njihova proizvodnja biti ograničena na 20 000 komada godišnje.

 

FF91, Lucid Air i drugi startupovi


Pogledaj galeriju

Službeno, Faraday Future i Lucid Motors su oboje izjavili da planiraju lansirati svoje prve serijske eletrične automobile u 2018. godini. Međutim, to su govorili i tijekom protekle dvije godine, a za to vrijeme su naišli na značajne financijske tegobe za koje se očekuje da će rezultirati kašnjenjima.

 

U svakom slučaju, čini se da 2018. (iako rekordna po prodaji) neće biti velika godina što se predstavljanja novih modela tiče. Navodno se ipak više očekuje od 2019. i 2020.

Mislite da će Tesla do tada sjediti prekriženih ruku? Ne bih se kladio u to.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X