Pretraži
Ekskluzivnost ima novo ime, samo je predugačko za naslov- počinje sa Range Rover Velar…

Ekskluzivnost ima novo ime, samo je predugačko za naslov- počinje sa Range Rover Velar…

Objavljeno: 06/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Range Rover

Ničim opravdana opsjednutost ovog društva luksuznim SUV-evima (LSUV) očigledno ne jenjava! Najnoviji čin dvotonskog ludila nosi pozamašnu oznaku s više znakova od Rata&Mira – Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition!Koristiti ćemo skraćenicu RRVSVADE jer drugačije nema smisla – radi se o vrhu ponude Velara s kompresorskim petlitrenim  V8 i 550 KS, što je neophodno dok blizance furate u vrtić ili idete na posao kroz gradski pakao.

Tu do izražaja najviše dolaze napredna aerodinamika, poboljšano hlađenje i dodatno uozbiljene kočnice, koje rade ko’ crv u kamenu. Performanse su malo bolje nego na originalu iz 1972. – RRVSVADE ubrzava do 100 km/h za 4,5 s i razvija brzinu od 274 km/h – jedan km/h manje od Lamborghinija Miure, koji btw. nikad nije bila terenac.

Miura također nije imala Quickshift automatski mjenjač, Electronic Active Differential, Adaptive Damper tune i  Dynamic Stability Control. Lista se nastavlja s 12,3 inčnim interaktivnim vozačkim zaslonom i posebnim SVAD startnim zaslonom.

Naravno, ne zaboravite karbonski paket koji će naručiti svi koji ne žele ispasti luzeri! Najfascinantniji podatak je onaj o 63,900 radnih sati koliko je SVO inženjerima trebalo za  fino kalibriranje  ovjesa, upravljanja i odaziva na komande. Takve stvari se odmah osjete!Osim što je brži od prdeža, RRVSVADE je i dalje kralj terena, gdje do izražaja dolazi svih 680 Nm pri 2.500 – 5.500 o/min. Za hitna zaustavljanja pred jelenima se brinu samoventilirajući NLO-i promjera 395 mm sprijeda i 396 mm straga.

Međuosovinski razmak od 2.874 mm nudi i fleksibilnost za manje koncerte, ukupna zapremina prtljažnika iznosi 1.705 l u najekstremnijoj izvedbi a ovaj Zeus Gromovnik 4×4 prazan teži 2.160 kg. Eto čemu toliko konjice! Jedno je sigurno – od sve te konjice zvuči fantastično!
 

Pogledaj galeriju

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Povratak na vrhpointer
Zatvori X