Pretraži
Ducatiju je dosta; Multistrada ide u mirovinu a rekord Pikes Peaka napadaju s prototipom Streetfightera V4

Ducatiju je dosta; Multistrada ide u mirovinu a rekord Pikes Peaka napadaju s prototipom Streetfightera V4

Objavljeno: 14/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Ducati Press

Ducatiju je dosta; Multistrada ide u mirovinu što se tiče Pikes Peaka, a napad na rekord nastavlja prototip Streetfightera V4!

Colorado je poznat širom svijeta po četiri stvari; lavinama, školskim pucnjavama, South Parku i Pikes Peaku!

 

156 zavoja do oblaka i slave

Prošle godine je Multistrada 1260 Pikes Peak vratila naslov od KTM-ovog Super Dukea 1290 R, no nije uspjela poboljšati KTM-ov apsolutni rekord kojeg je postavio Chris Filmore prije dvije godine.

To vrijeme od 9:49:625 min na 19.99 km dugoj “Utrci prema oblacima” sa 156 zavoja ove godine napada Carlin Dunne, prošlogodišnji pobjednik s Multistradom. Ducati ove godine ide đonom – Dunne će zajašiti naked verziju Panigalea V4 i krenuti uzbrdo uz decibelne poslastice Igora Akrapoviča, sve do legendarnog Summita. Cestovna verzija Panigalea će zasuti Pikes Peak snagom i decibelima

 

Streetfighter V4 će biti predstavljen javnosti u serijskoj verziji tek na EICMA 2019, kroz tri mjeseca, a ova verzija nosi pikselizirani styling, rad Centro Stile Ducati. Streetfighter je za Panigale ono što je Tuono za RSV – naked verzija moćnog superbikea lišenog oklopa s ravnim volanom. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Tko će Ducatiju biti najopasniji konkurent? U Pikes Peak Middleweight klasi možda Rafael Paschoalin, s Yamahom MT-07 – prvi Brazilac koji je nastupio na Isle of Man TT-u ili legendarni višestruki pobjednik navedene utrke – Michael Dunlop s BMW-om S1000R u Pikes Peak Heavyweight klasi. Ducati se natječe u Exhibition Powersport klasi, gdje se nalazi i Yasuo Arai s Kawaskijem Z1000 – iz 1979.!

Claudio Domenicalli, Ducatijev numero uno je vrlo samouvjereno izjavio da će Streetfighter V4 na Broadmoor #pikespeak International Hill Climbu imati savršenu priliku pokazati svoju najsnažniju verziju, što je samo po sebi odlična najava. No moram priznati da već navijam za Araija…

 

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X