Pretraži
Ducati Panigale V4 R je doista jedino što bi mi trebalo u životu. O.K i novac za benzin

Ducati Panigale V4 R je doista jedino što bi mi trebalo u životu. O.K i novac za benzin

Objavljeno: 06/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Ducati

Panigale V4 R je ultimativni Ducati kojeg legalno možete voziti po javnim prometnicama. Uspoređujući ga sa prethodnom verzijom oznake R, V4 R je još fokusiraniji i ekstremniji model. Nadogradnje i prerade obuhvaćaju po prvi puta i puno više od motora i ovjesa.

Ovaj put Panigale oznake R ponosno nosi i aero paket, projektiran i dizajniran od strane Ducati Corse, Ducatijevog trkaćeg tima u suradnji sa Ducatijevim centrom za dizajn a sve kako bi što više poboljšali performanse ove ekstremne jurilice na stazi.

Ducati Panigale V4 R je cestovna verzija trkaćeg motora koji inače sudjeluje na Superbike svjetskom prvenstvu. Panigale V4 R je zapravo platforma na kojoj će se temeljiti službeni trkaći motori na Superbike prvenstvu 2019. godine.Panigale V4 R povezuje najvažnije karakteristike slabijeg modela Panigale V4 S sa dodatnim i specifičnim zahtjevima Ducatijevog trkaćeg tima Corse kako bi motor postao konkurentniji na utrkama a sve u svrhu oduzimanja trona dominantnom Kawasakiju.

Veliki motor zapremine 1,103 kubika zamijenjen je nešto manjim zapremine 998 kubika, talijanski impozantnog naziva Desmosedici Stradale R koji već i ovu cestovnu verziju Panigalea stavlja u okvire koji zadovoljavaju pravilima Svjetskog Superbike prvenstva.

Novi motocikl sadrži elemente po uzoru na ekskluzivnu MotoGP klasu, tu prije svega mislimo na aerodinamička krilca koja mu omogućavaju bolju stabilnost pri velikim brzinama. Korišten je i ovjes adekvatan onome kakav bi trebao biti na trkaćem motociklu sa mogućnostima mehaničkog podešavanja.

Za razliku od više cestovno orijentirane verzije sa većim motorom Desmosedici Stradale, manji motor Desmosedici Stradale R sa 998 kubičnih centimetara zapremine podešen je beskompromisno za potrebe staze i profesionalnih vozača Superbikea.

Zahvaljujući takvom mapingu motora, Panigale V4 R iz svog motora izvlači impozantnih 221 KS što uz 193 kg težini predstavlja prijektil koji treba znati voziti. Ukoliko vam 221 KS nije dosta, možda će vas zadovoljiti vrtoglavih 234 KS pri 15,500 okretaja motora u minuti, ukoliko se na Panigale odlučite staviti opciju trkaćeg ispušnog sustava, od koga drugog ako ne od najboljeg u tom poslu, Akrapoviča!


Pogledaj galeriju


Ducati Panigale V4R

Povratak na vrhpointer
Zatvori X