Pretraži
VIDEO: VW se na kraju ipak predomislio pa sada tvrde da Ducati više nije na prodaju

VIDEO: VW se na kraju ipak predomislio pa sada tvrde da Ducati više nije na prodaju

Objavljeno: 03/10/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Ducati

Volkswagen grupa zaustavila je moguću prodaju Ducatija – uslijed upornog protivljenja sindikata, naveo je talijanski voditelj tih istih sindikata.

“Izvršni direktor Ducatija, Claudio Domenicali, rekao je u petak radnicima da je nadzorni odbor Volkwagena odlučio zaustaviti proces prodaje”, izjavio je Bruno Papignani, regionalni čelnik sindikata CIGL, te dodao: “IG Metall je pomogao radnicima Ducatija u njihovom zahtjevu da ostanu unutar VW grupe”.


Ducati


Volkswagen je razmatrao prodaju Ducatija kao dio interne odluke u kojoj su ispitivali isplativost operacija koje nisu dio njihovog primarnog fokusa. VW se naime želio fokusirati isključivo na automobile i kamione 

Audi, u čijem je posjedu Ducati, angažirala je Evercore partnere da ih savjetuju o strateškim opcijama, izjavili su izvori bliski cijeloj priči u travnju.

Ducati je zatim odbio komentirati proces prodaje, dok je Volkswagenov glasnogovornik ponovio iste riječi.


Ducati


Prodajom Ducatija, Volkswagen bi mogao podići svoje gotovinske rezerve za čak 1,5 milijardu eura, a tvrtka je objavila da su potrošili iznenađujući iznos od 2,5 milijardi, u posljednjem kvartalu, kao dio planova za otkup dizelaša iz SAD-a, čime se ukupna šteta od njihova dvogodišnja skandala popela već na 25 milijardi eura.

Ducati je, s druge strane, u srpnju dobio pet ponuda za otkup, koje su trebale biti službene u listopadu. Među njima su bile Benettonova holding tvrtka Edizione i bivši vlasnik – Investindustrial.


Pogledaj galeriju

Zadržavanje poslovanja s gotovo nikakvim preklapanjem s drugim dijelovima Volkswagenovog automobilskog carstva, vjerojatno će podići puno u budućnosti. Pogotovo kada znamo koliko VW inzistira na ulaganju u električne automobile.

Odustajanje od prodaje (nakon mjeseci priprema ) je u konačnici neuspjeh Audijevog vodstva i to taman u vrijeme kada tvrtku tresu potresi uslijed skandala s emisijom ispušnih plinova i potpunim restruktuiranjem uprave

Podsjećamo, Audi je kupio Ducati od talijanske tvrtke Investindustrial za 860 milijuna eura 2012. godine. Investindustrial je pak preuzeo kontrolni udio od druge privatne tvrtke, TPG, 2006. godine.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X