Pretraži
Došao je kraj uličnim utrkama: Policija uhitila 44 vozača utrka i zaplijenila 29 automobila

Došao je kraj uličnim utrkama: Policija uhitila 44 vozača utrka i zaplijenila 29 automobila

Objavljeno: 21/05/2020 / Autor: Tin / Foto: The Drive

Policija u Atlanti uhitila 44 vozača utrka i zaplijenila 29 automobila – Nedavno smo pisali o uličnim utrkama u Atlanti u Sjedinjenim Državama jer tamo izgleda kao da je situacija pomalo izmakla kontroli. Naime, prazne prometnice i manje policije na cestama zbog pandemije korona virusom savršen su povod mnogim trkačima da krenu u pohode velikih brzina pa je ulično utrkivanje postalo sve učestalije na prometnicama diljem svijeta.

No diljem Atlante snimljene su začuđujuće snimke. Na jednoj snimci vidljivo je kako je skupina uličnih trkača zatvorila brzu cestu usred grada kako bi pucali vatromet i palili gume, na drugoj snimci je također zatvorena jedna prometnica za utrke ubrzanja, a na još nizu snimaka, velik broj vozača drifta po parkinzima i cestama.

Čak je i gradonačelnica Atlante Keisha Lance došla do ideje za stvaranje uličnih utrka legalnima. Njezin plan je bio ponuditi poseban zatvoreni prostor na kojemu bi se održavale ulične utrke, a na jednak način bi se iste maknule s javnim prometnica u gradu.


View this post on Instagram

NO MATTER WHAT WE A FAMILY THIS CAR SHIT WE WATCH EACHOTHERS BACK…. ( THIS IS A SIMULATOR SO IF YOU AN OP WATCHING THIS ITS FAKE) anyways let me get a yuurrr or a si KEMA Kuhh in the comments!!!!

A post shared by Atltuners (@atltuners) on


Policija u Atlanti uhitila 44 vozača utrka i zaplijenila 29 automobila

No dok se taj plan eventualno ne ostvari, policija u Atlanti mora održavati red i mir na javnim prometnicama. Već im je poprilično dosadilo igrati se mačke i miša s uličnim trkačima pa su prije nekoliko dana napravili cijelu akciju „čišćenja ulica“.

Policija se postavila na nekoliko poznatih lokacija diljem Atlante gdje se redovito održavaju ulične utrke te su samo čekali da akcija krene. Nije trebalo dugo čekati jer je policija tijekom vikenda uhitila 44 vozača, zaplijenila 29 automobila i napisala gotovo 114 kazni.Napisane kazne i uhićenja su provedena iz sljedećih razloga: pripremanje utrka ubrzanja, prevelike brzine, obijesna vožnja, vožnja bez vozačkih dozvola i vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

Iako je sama Atlanta već i poznata po problemima s uličnim utrkama, policija tvrdi da su im posao olakšale i društvene mreže. Organizatori vrlo često reklamiraju događaje na Facebooku i Instagramu, a nerijetko se objavljuju i videouradci opasnih vožnji.Policija u Atlanti uhitila 44 vozača utrka i zaplijenila 29 automobila

Povratak na vrhpointer
Zatvori X