Pretraži
Doista nas nitko ne plaća da ovo napišemo, ali Volkwagen grupa tvrdi da im je u 2017. prodaja porasla na 10,7 milijuna automobila

Doista nas nitko ne plaća da ovo napišemo, ali Volkwagen grupa tvrdi da im je u 2017. prodaja porasla na 10,7 milijuna automobila

Objavljeno: 09/01/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot

Prodaja Volkswagen grupe porasla je na oko 10,7 milijuna prošle godine, zahvaljujući čemu se ovaj proizvođač automobila našao ispred Toyote, kao najveći proizvođač automobila na svijetu, izvještavaju njemački mediji, navodeći kao izvor Volkswagenove procjene.

Rekordni broj isporuka u cijeloj Volkswagen grupi, koja uključuje premium brendove poput Audija i Porschea, pomogao je povećanju prihoda na više od 220 milijardi eura, nakon što su prethodne godine, 2016., dosegnuli brojku od 217 milijardi eura.


Audi dizel


Glasnogovornik Volkswagena odbio je komentirati ove izvještaje. Volkswagen bi, naime, trebao objaviti službene podatke o prodaji unutar grupe tijekom 2017. godine (17. siječnja), dok će temeljne financijske rezultate objaviti tek krajem veljače.

2016., što je bila prva godina nakon Volkswagenove “Dieselgate afere”, grupa je zabilježila porast prodaje od 3,8 posto, točnije rekordnih 10,3 milijuna automobila, čemu su uvelike pripomogle visoke prodajne brojke u Kini.


Pogledaj galeriju

Toyota je, s druge strane, prošli mjesec izjavila da očekuje prodaju 10,35 milijuna automobila diljem svijeta u 2017. godini, zahvaljujući Toyota, Lexus, Daihatsu i Hino brendovima.

Toyota bi, na taj način, zabilježila rast od dva posto u odnosu na 2016., dok su istovremeno najavili da će ove godine prodati 10,5 milijuna vozila.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X