Pretraži
Dodge Charger SRT Hellcat Widebody : Debeloguza Mačka iz Pakla i njezin HEMI sa 707 KS

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody : Debeloguza Mačka iz Pakla i njezin HEMI sa 707 KS

Objavljeno: 29/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: FCA Media

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody : Čista americana; HEMI V8, 707 KS – na 226 cm širine!

Da, najbrža i najsnažnija limuzina svijeta je tipični MADE IN USA proizvod, – blok je proizveden od recikliranih žica s “Bossovog” Telecastera, koža je s teksaških longhorn goveda, a karbon u interijeru je skinut s ruba krila umirovljenog Space shuttlea!

Što je zapravo superautomobil? Ukratko sve što košta oko 200.000 Eura i razvija preko 310 km/h! No nekad su bili rijetki poput čovječjih ribica, a jučer sam šetajući psa po kvartu u 15 min nabrojao Nisma GT-R-a, Ferrarija 488 GTB i naravno (šlag na kraju) – Bugatti Chiron. Da, vremena se definitivno mijenjaju!

 

American muscle

Što ukoliko se za frakciju te cijene odlučite za najbržu i najsnažniju limuzinu svijeta?

Nećete pogriješiti, jer ćete uz komfor limuzine dobiti brutalni dizajn (širok 226 cm!), V8 HEMI sa 707 KS i 881 Nm okretnog momenta! O uličnom kredibilitetu da ne pričamo! Ukoliko niste zadrti pristaša filozofije “Švabo je Švabo” (iako i Švabo dobija dijelove iz cijelog svijeta, a sastavljaju ga doslovce UN na pokretnoj traci) a bitan Vam je adrenalin i ugodan audio-ugođaj – zbrojite dva i dva!

OK, negdje se morate pomiriti s kompromisima (interijer je još uvijek iz 1990-ih), no ono bitno je vrhunske klase – HEMI, Brembo, Bilstein, Pirelli, a i materijali su sve bolji – kad se sjetim da sam nakon dvije minute provedene u prvom SRT-u vrišteći izletio van od općeg užasa, ova zbrka kože, plastike, karbona i aluminija i nije tako loša! S druge strane, u našim sredinama više je M, RS i AMG izvedbi od samih “narodnih” originala, pa Debeloguza mačka iz Pakla zapravo ne iskače previše iz gomile – bar do prvog filanja HEMI-ja – i daleko ispod maksimalnih 315 km/h!

Da, ova Paklena mačka je definitivno BORN TO RUN!

Pogledaj galeriju

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody

Povratak na vrhpointer
Zatvori X