Pretraži
Dočekali smo i to; Povratak Kubice u F1 – Leteći Poljak potpisao za Williams!

Dočekali smo i to; Povratak Kubice u F1 – Leteći Poljak potpisao za Williams!

Objavljeno: 22/11/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto: Newspress, BMW Presse Copyright: Glenn Dunbar/Williams F1

I don’t think that people stop racing because they lose the speed but they lose the need“. Da, zadržao sam originalni topgunovski komentar Davida Coultharda na pitanje o penziji u jednom intervjuu.


Kubica je odlično odradio testiranja u Barceloni 11.05. Claire, Partick i ekipa nisu trebali previše mozgati nakon Strollovog odlaska


Mislim da je to zgodan uvod u povratak jedne od klasičnih nedovršenih priča F1 – one o Robertu Kubici. Nico Rosberg je jednom prilikom rekao da su Robert Kubica i Lewis Hamilton dvoje najbržih vozača protiv kojih je ikad vozio. Nije jedini, mnogi od nas smatraju da je Projektil iz Krakova svojim vozačkim sposobnostima i radnom etikom mogao poskidati mnoge rekorde F1, no sudbina ima svoj scenarij, bez obzira na naša očekivanja.

Sjetimo se samo te grozne 2011.; nakon što je bio najbrži na testiranjima pred novu sezonu u Valenciji s Renaultom, otišao je na Ronda di Andora Rally i ukratko završio s amputacijom dijela ruke, te ozbiljnim ozljedama šake i desne noge.

Nakon što je krivo montirana bankina nakon udarca Kubičine Škoda prošla kroz Fabiju kao nož kroz maslac kirurzi su se prvo borili za njegov život, a nakon uspješnih operacija traje njegova bitka za povratak u F1. Renault je u njegovim rukama izgledao sjajno, a i Ferrari se već počeo raspitivati o uvjetima prelaska. Ništa od toga.

Nije išlo glatko; bio je dosovce poluinvalid, no oduvijek je bio poznat po vrhunskoj fizičkoj spremnosti, pa je u tom tonu i nastavio. Prvo se vratio u rally, pa počeo osvajati rallyje, pa onda WRC, slijedile su prve glasine o testiranjima u F1…Uglavnom, vrijeme nikoga ne čeka, pa je Koubek tek prije godinu dana dobio priliku za pošteni F1 test u Renaultu.


Renault ga se možda prelako riješio. U kombinaciji s Ricciardom bi Renault bio znatno veća prijetnja 2019.


Tada je uletio Williams i skoro potpisao s Poljakom, kad je uletio ogroman novac Sirotkinovog tate Olega, bliskog prijatelja Vladimira Putina…ostatak znate. Claire je potpisala s mladim Rusom iako je Kubica bio znatni brži na testiranjima.

Srećom, spasio ga je superbogati tata drugog Willaimsovog plaćenika – Lawrence Stroll čija je klika kupila Force Indiju, i samim time sjedalo za njegovog sina. Jučer je pala tinta na papir i omogućila nam da uz gubitak Alonsa na gridu uz Kimija bude bar još jedna faca starog kova. Fala ti Claire, može runda Sobieski votke na račun redakcije?Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X