Pretraži
Dječja posla Porschea i Tesle na Nürburgringu – da li krug od 7:42 min pripada Taycanu Turbu ili Turbo S-u?

Dječja posla Porschea i Tesle na Nürburgringu – da li krug od 7:42 min pripada Taycanu Turbu ili Turbo S-u?

Objavljeno: 20/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Porsche AG

Elon Musk računa na 7:05 slijedeći mjesec, no ima jedan problem  – Porsche nije naveo s KOJIM modelom Taycana su odvozili 07:42 min., pa Elon ne zna kojeg Taycana zapravo napada Model S Plaid.

Današnje vijesti s Nordschleife glase uglavnom ovako: Tesla Model S Plaid (navodno sposobna za krug od 07:10) se neplanirano zaustavila prije Hatzenbacha, dok su ostali zamaskirani Porschei (uključujući Taycana), BMW-i i Mercedesi vrtili krugove. Znamo da Plaid ima tri motora i skoro 1.000 KS, no ostalo je uvijeno u veo tajne.

 

U očekivanju Godota

Do sad smo znali da je Porsche s Taycanom odvozio Ring za 7:42 min., no Porsche je (namjerno) zaboravio napomenuti o kojem se Taycanu radi. Naravno da su čekali službeno vrijeme Tesle Plaid (koja vjerojatno ima podosta dijelova s P100D GT – uključujući karbonske dijelove karoserije i karbonsko-keramičke kočnice) da reagiraju s objavom modela…

Ova partija automobilskog šaha je nekima zanimljiva, no neke i zamara jer se zapravo radi o borbi za električni prestiž između dva (vrlo) neserijska automobila. Nitko nije toliko naivan da misli da Ringom kruže serijski automobili izvučeni iz salona…no ovo je malo previše.

Zašto je bitno o kojem se Taycanu radi? Turbo ima 680 KS (u overboostu), Turbo S 761 KS, a ima 200 Nm više (1.050), te je 0,4 s brži do 100 km/h. Razlika je u kočnicama (karbon-keramika), upravljivim stražnjim kotačima i anti-roll sustavu – vrlo bitnim stvarima kad napadate rekord staze.

A Tesla? Nemamo pojma ni kako će se model zvati – možda i neće previše ličiti na Model S? Možda su u šumi…

 

Plaid ima godinu dana fore da se sve na njemu posloži, a već sad sve izgleda sjajno – navodno ubrzava do 100 km/h brže od F1, što je uvijek impresivan rezultat!

Nama je sasvim svejedno…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X