Pretraži
Dizajn posuđen od Vespe i baterija posuđena iz Tesle Model S čine ovo elektro – prometalo vrlo zanimljivom alternativom!

Dizajn posuđen od Vespe i baterija posuđena iz Tesle Model S čine ovo elektro – prometalo vrlo zanimljivom alternativom!

Objavljeno: 18/12/2018 / Autor: Petar Bondek / Photo: Bel&Bel

Samobalansirajući skuter inspiriran prepoznatljivim dizajnom Corradina D’Ascanija je vjerojatno najveselije električno prometalo trenutačno u europskoj ponudi.


Da, imate pravo – D’Ascanio, dizajnerski genij iz Popolija je osmislio Vespu i zasigurno bi zapljeskao ovom konceptu prijevoza iz Barcelone. Retro look i nulta emisija uvijek sjajno funkcioniraju, pa i u ovom slučaju.

Naravno što se tiče elektronike i mehanike Zero Scooter se oslanja na NineBot®, svjetskog leadera na tom polju (Segway) jer žele imati najbolje elektroničke i mehaničke komponente. Zero Scooter je kit za konverziju, ali se također nudi mogućnost nabave cijelog proizvoda (NineBot® + kit).Na ovaj način izbjegavate bilo kakvu dosadu u elektro – prijevozu. Zero Zero UFO je težak samo 25 kg, može se brzo napuniti za 3-4 sata, ima Bluetooth aplikaciju za Apple i Android, nudi garanciju na dvije godine, maksimum od 20 km/h, maksimalni nagib od 20° i autonomiju između 25 -30 km.Baterija je super litijska iz TESLA Model S-a s 55V/450Wh, a snaga elektromotora  iznosi 2 * 1350W. Podesivo svjetlo se aktivira dodirom, što je zabavno i za promatrače.

Cijena cijelog elektro-tapasa je 5.950€ (EXW – ex works – kupac preuzima robu u skladištu prodavača i snosi prijevozne i sve ostale troškove.) Ukratko, više cool nego što je jednostavno ni ne može biti, jer je Vespa i danas pojam dobrog talijanskog dizajna, uz svu pompu Praznika u Rimu s nezaboravnima Gregoryjem Peckom i Katherine Hepburn.

Vespa je bezvremenska, baš poput Jaguara E – Type, Zippa ili Walthera PPK, bila tiha ili ne!Pogledaj galeriju

Zero Scooter

Povratak na vrhpointer
Zatvori X