Pretraži
F1: “Dinamični duo” Magnussen-Grosjean produžio suradnju s HAAS F1 Teamom!

F1: “Dinamični duo” Magnussen-Grosjean produžio suradnju s HAAS F1 Teamom!

Objavljeno: 19/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Najeksplozivniji duo nakon Ocona i Pereza je produžio suradnju s Geneom Haasom

Copyright © 2019 Haas F1 Team

Od svih ljudi na F1 gridu najteži posao ima Gunther Steiner; osim što mora voditi momčad (i podnositi račune američkom gazdi) mora krotiti i poprilično incidentima sklone vozače – a agonija mu je upravo produžena!

Ukoliko ste gledali Netflixov fantastični dokumentarac u nastavcima F1: Drive to Survive znate da Gunther Steiner trpi stresove koje predsjednik nuklearne sile ne može zamisliti.

Romain Grosjean i Kevin Magnussen su ga u posljednje dvije sezone toliko izmučili da je vjerojatno frajer iz Merana razmišljao o vremenskom stroju koji bi ga vratio u sretnije 1980-te – kad je bio zadužen za rally Mazdu 323 Time Salonena…

 

Američki san ostao bez Bogate Energije

Ekipa bazirana u Kannapolisu je imala užasno napornu 2019. – upravo je raskinula ugovor s glavnim sponzorom – Rich Energy čarobnim napitkom za kojeg nitko nikad nije čuo a uz to bolid pod šifrom VF-19 baš i nije najbrži u tzv. F1.2. prvenstvu.

Romain Grosjean koji još iz Lotusa vuče probleme s kočnicama, i K-Mag koji nikad nikog nije propustio bez kojeg letećeg komada karbona su stvarno dinamični duo. Francuz koji se izvan kokpita ne prestaje smijati i Danac koji se nikada ne smije su duo sa strašnim potencijalom, ali Grosjean još uvijek šepa za Janovim sinom – koji je osvojio 18 od 26 Haasovih bodova ove sezone.

Do danas je bila skoro sigurna opcija da Romaina u 2020. zamijeni Hulkenberg, ali od danas ta opcija više ne postoji, tako da NIjemac može tražiti zaposlenje ili u DTM-u ili u WEC-u, uz neki program limitiranih testiranja u F1. Da, teško je vidjeti Hulka izvan elitne lige, ali nakon kiksa na Hockenheimu više nitko nema nade da ćemo ga ikad vidjeti na podiju.

 

S druge strane, zadržati postojeću postavu znači imati kamere na crno-zlatnim bolidima jer oni su ono što su i bili posljednje tri sezone – nesreća koja čeka da se desi!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X