Pretraži
“Dete kreten” – Mustang Shelby GT350R u rukama neiskusnog klinca – recept za katastrofu

“Dete kreten” – Mustang Shelby GT350R u rukama neiskusnog klinca – recept za katastrofu

Objavljeno: 19/01/2020 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot / Ford

Razbio tatin Shelby Mustang – Mustanzi su Amerikancima nešto poput BMW-a nama u Europi. Nekima su trn u oku, odraz nezrelosti i „liječenja“ kompleksa, drugima pak ultimativna igračka sa savršenim voznim osobinama. Problem je samo što ultimativne igračke zahtijevaju barem upola toliko vozačke vještine vozača. Za početak ne bi bilo loše znati razlikovati automobil se ručnim mjenjačem od onoga sa automatikom.

Naravno, Amerikancima je to osobit problem s obzirom da ih je velika većina odrasla uz i naučila voziti na automaticima. S one strane „velike bare“ ručni mjenjač u pravilu znaju koristiti samo entuzijasti kojima automobili nisu limena kutija za prijevoz od točke A do točke B.

  

Najnoviji hit na internetskim stranicama uključuje Fordov legendarni Mustang ali ne u bilo kakvom ležernom formatu, već se radi o Shelbyu GT350R. Ultimativna „track day“ igračka iz Forda. Ukoliko vam američka prometala nisu jača strana, to vam je nešto poput BMW-a M3 CS. Ozbiljan stroj za velike dečke (i cure, da ne bi bilo). Problem je što osoba za volanom iz situacije u našoj priči ne spada u tu kategoriju „velikih“ vozača.


razbio tatin Shelby Mustang

razbio tatin Shelby Mustang

razbio tatin Shelby Mustang


 

Razbio tatin Shelby Mustang

Tatin sinek se htio napraviti važan pred prijateljima. Srećom pa je sve ostalo unutar četiri zida limene garaže. Nitko neće ni znati, osim što mu frend junački podvig snima mobitelom. Naravno, ipak smo zagazili u treće desetljeće 21. stoljeća pa sve biva ovjekovječeno na bespućima Interneta.

Momčina sjeda za volan moćnog Shelby Mustanga niti ne sluteći o kakvom se u biti automobilu radi. Kao što rekosmo, nijo ovo običan Mustang jer ovaj grize i dok je u garaži. Pokušava upaliti motor ali očito ne zna kako se to radi na siguran način u automobilu s ručnim mjenjačem. Kvačilo prije svega pa tek onda paljenje motora.

Reakcija mu je tragikomična, iako možemo suosjećati s njime jer nam se svima sigurno nekada u djetinjstvu dogodila neka situacija da smo napravili štetu. Na priloženom videu se čini da šteta na automobil ne bi trebala biti znatna, ako i bilo kakva.


Pogledaj galeriju

My friend sent me this of his buddy starting daddy’s manual mustang lol

Posted by Christian Angelo Cioroiu on Thursday, 9 January 2020


razbio tatin Shelby Mustang

Povratak na vrhpointer
Zatvori X