Pretraži
Ovaj Kawasaki GPZ900R je još uvijek Top Gun za nas-bar dok ne stigne Dvojka s H2R-om!

Ovaj Kawasaki GPZ900R je još uvijek Top Gun za nas-bar dok ne stigne Dvojka s H2R-om!

Objavljeno: 13/03/2019 / Autor: Petar Bondek /

Photo:Paolo Sandolfini

Možete slobodno pjevušiti hit Kennyja Logginsa dok čitate ovaj tekst i nitko Vam neće zamjeriti.Svi smo mi fanovi Top Guna, htjeli to priznati ili ne! Da, prošlo je mnogo vremena od filma koji je dobio ime po članku iz California magazinea; Maverick se okrenuo scijentologiji, Charlie vlastitom spolu i Ben&Jerry’s-u, Carole plastičnoj kirurgiji, Iceman alkoholu i hrani no film je nekako zapeo u vremenu i prostoru i ne da se istjerati iz naše svijesti.

Aviator naočale (Randolph Aviator ili RBRB3025-L0205 58mm zlatni okvir,B&L G15 leće )su se u međuvremenu triput vratile u modu, Avirex je propao (baš kao i Kelly McGillis), Porsche 356 nikad nije vrijedio više a F-14 Tomcat je umirovljen 22. rujna 2006. Samo dva glavna glumca nisu – Tom Cruise i Kawasaki Ninja (i navodno Iceman)!O da, ukoliko niste informirani, Maverick snima Top Gun 2 u Coronado bazi, gdje glumi instruktora u tradicionalno visokim petama, a tu je i legitimni nasljednik GPZ 900R-a – H2R! Film bi se trebao pojaviti u kinima slijedeće godine oko srpnja – četvrtog ako pitate bivšeg Rona Kovica…Dosta o filmu, ajmo u realnost – fotograf Paolo Sandolfini je rođen nakon Top Guna, no to ga nije spriječilo da obožava sve iz 80-ih. GPZ-a 900R je kupio nakon njegove slabije inačice od 750 kubika, (koju je mrzio) jer je htio Top Gun pilu.

Dobrodošao u klub – čak i danas 115 KS i 245 km/h zvuče sjajno, kamoli TG fanu iz Parme. Uz pomoć bivšeg trkaćeg inženjera je doveo GPZ-a u Need for Speed stanje, uz NOS VTR sjedalo, izgubio je SVE Air Force naljepnice, ali je stavio novu bregastu, Keihin FCR frge i Devil 4u1(pravi izbor iz 80-ih uz Sebring, Kerker i Yoshimuru). Straga je novi Bitubo amortizer, kočnice su NOS Brembo a straga je nešto šira Battleaxeica 150.

Da li ga novi vlasnik vozi kao oldtimera? A-a…vrlo često ima zahtjeve za fly-byjevima uz kontrolni toranj!


Kawasaki GPZ900R

Povratak na vrhpointer
Zatvori X