Pretraži
Dakar Rally 2020: Treća pobjeda za “El Matadora” Sainza, Ricky Brabec trijumfalan na Hondi!

Dakar Rally 2020: Treća pobjeda za “El Matadora” Sainza, Ricky Brabec trijumfalan na Hondi!

Objavljeno: 17/01/2020 / Autor: Petar Bondek / Carlos Sainz ne posustaje ni s 57 na plećima! Copyright: BMW AG

Dakar Rally 2020 – Što reći? Nevjerojatna pobjeda za 57-godišnjeg Sainza, ponovna dominacija Kamaza i konačno pobjeda za Hondu – prva nakon 31 godine!


Dakar Rally 2020

Sukob titana: Carlos objašnjava Stephaneu zašto je njegov Mini John Cooper Works Buggy jednostavno – brži! Copyright: BMW AG


Naravno da ništa ne može isprati tragediju ovogodišnjeg Dakara, no danas je nakon 12. etape svim preživjelima znatno lakše!

 

Dakar Rally 2020 – Sainz opet najbrži, Alonso najbolji rookie, !

Sainzu je uspjelo pobijediti na Dakaru s tri različita automobila (VW, Peugeot i MINI), a ovu fantastičnu pobjedu je uspio ostvariti  sa 6 min. i 21 s prednosti u odnosu na branitelja naslova Nassera Al Attiyaha iz Toyota Gazoo Racing Teama. Treći je završio još jedan dakarski veteran – Stephane Peterhansel (13 x pobjednik, na svom 31. Dakaru!). Gdje je završio Fernando Alonso?

 Alonso je imao pune ruke posla nakon prevrtanja na dini, no imao je sjajnu pomoć u obliku Marca Come… Copyright: Toyota


Na 13. mjestu – kao najbolji rookie! On i suvozač Marc Coma (vrh teške dakarske kategorije) su imali i etapnu pobjedu i predivno kotrljanje Hiluxa preko dine, no Alonsov pustinjski potencijal tek pokazuje zube! 

Možda najbolja priča ovogodišnjeg Dakara je veliki, trijumfalni povratak Honde!


Ricky Brabec je vratio Hondu na vrh nakon 31 godine! Naravno da mu nije bilo lako, ovo je Dakar! Copyright: 2020 Honda Racing Corporation


Ricky Brabec je prekinuo nevjerojatni niz – KTM nije izgubio Dakar od 2000. g., no vozač Honda Monster Energy Teama je demonstrirao sjajnu vožnju i uzornu sposobnost navigacije! Dosad je od četiri Dakara dovršio samo dva, no od prvog dana je bio “u zoni”, baš poput Sainza i Karginova u nepobjedivom Kamazu.

 

To je Dakar – kombinacija tihog trijumfa i prenaglašene tuge, trijumf odlučnosti nad nevjerojatnim izazovima, miljama izvan zone komfora

Pogledaj galeriju

Dakar Rally 2020

Povratak na vrhpointer
Zatvori X