Pretraži
Dacia Spring Electric SUV bit će najjeftiniji električni automobil u Europi

Dacia Spring Electric SUV bit će najjeftiniji električni automobil u Europi

Objavljeno: 06/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Dacia

Dacia Spring Electric SUV – Dacijin električni SUV, za sada predstavljen samo u konceptualnoj formi, igrat će na prave karte ako pitate nas. Jednostavnost, pouzdanost i pristupačnost, odlike su krase Dacijine automobile općenito pa izvan okvira te filozofije neće izaći niti Dacijin prvi električni automobil. Tako je, ovo što gledate je praktički buduća proizvodna verzija prvog strujića iz Rumunjske.

To znamo zato jer se automobil u biti temelji, blago rečeno, na Renaultu City K-ZE koji se pod tim imenom proizvodi i prodaje u Kini kao jedno od najpovoljnijih vozila sa statusom automobila k tome još pod respektabilnim globalnim imenom u autoindustriji. Dacia Spring Electric formalno se nalazi u statusu koncepta, a tomu je tako jer će se na europskom tržištu početi prodavati tek u prvom dijelu 2021. godine.

  

Ukoliko malo temeljitije pratite skorašnja događanja u autoindustriji, znat ćete kako izgleda Renault City K-ZE, praktički poput automobila koji gledate na ovim slikama. Razlika je prije svega kozmetičke prirode kako bi se automobil vizualno prilagodio Dacijinom portfelju automobila.


prva Dacia na struju

prva Dacia na struju

prva Dacia na struju


 

Dacia Spring Electric SUV

Tako sada imamo prepoznatljivu Dacijinu prednju masku automobila, trostruka LED svjetla ispod vodoravno izduženih tankih dnevnih svjetla. Na stražnjem dijelu automobila imamo tzv. dvostruka „Y“ LED svjetla i to je otprilike to. Flourescentni narančasti naglasci na karoseriji vrlo vjerojatno će ostati specifični samo za koncept kojem dobro pristaju.

U Renaultovom financijskom izvještaju za 2019. godinu, ova Dacia je poznata pod imenom „Dacia Urban City Car“ (Dacijin urbani gradski automobil). City K-ZE sa kineskog tržišta u sebi krije 44 KS motor sa 119 Nm okretnog momenta. Domet mu je prema starom NEDC sustavu oko 250 kilometara.

Dacia Spring koja se mora prilagoditi strogim europskim standardima, trebala bi imati domet nešto veći od 200 kilometara ali mjereno prema realističnijem WLTP standardu. Ostale tehnikalije automobila nisu službeno poznate, ali ono što još možemo reći jest da je kompaktni SUV dugačak svega 3.73 metra čime će se dobro uklopiti u ulogu urbanog ratnika.

VIDEO : Zabavljali smo se kao nikada do sada. Ekipa je tvrdila da Dacia Duster 1.5 dCi 4WD nema što tražiti na motocross stazi. E pa dokazali smo suprotno


Pogledaj galeriju


Dacia Spring Electric SUV

Povratak na vrhpointer
Zatvori X