Pretraži
Da, Lexus je proizveo Lexus Sport Yacht koja izgleda senzacionalno te uskoro kreću u proizvodnju još većeg modela

Da, Lexus je proizveo Lexus Sport Yacht koja izgleda senzacionalno te uskoro kreću u proizvodnju još većeg modela

Objavljeno: 12/03/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Lexus

Probajte na trenutak zaboraviti muke, krizu, političare, privatizaciju, Dinamo i kredit u švicarcima.

Zamislite da se vozite cestom uz obalu, uz zalazak sunca, u, primjerice, Lexus kupeu, dok vam se iz zvučnika, kao u valovima, širi glazba koja vam pruža osjećaj kao da je čitav svijet u vašim rukama…

Jeste? A sada zamislite da to isto činite dok plovite na Lexusovom brodu.


Lexus Sport Yacht


Otkrivena prije godinu dana, Lexus Sport Yacht je nastao u sklopu Lexus Designea, dok ga je projektirao Toyotin Marine odjel, a izgradio proizvođač brodova iz Wisconsina, Marquis-Larson Boat Group.

Jedinom postojećem primjerku je upravo dodjeljena nagrada na Yokohama međunarodno sajmu brodova, od strane japanskog Odbora za brod godine.


Lexus Sport Yacht


Dok je Toyotin izvršni potpredsjednik, Shigeki Tomoyama, primao nagradu, najavio je proizvodne planove za Lexus Yacht -u koja će se prodavati na globalnoj razini.

“Na temelju naših zadivljujućih iskustava u inženjeringu, gradnji, testiranju i pokazivanju Lexus Sport Yacht koncepta prošle godine, odlučili smo se na novi hrabar korak prema proizvodnji potpuno nove, još veće jahte koja će se temeljiti na trenutnom konceptu ali s još više udobnosti i prostora.


Pogledaj galeriju

Planiramo početi s prodajom u SAD-u u drugoj polovici 2019. godine, nakon čega će uslijediti prodaja u Japanu, u proljeće 2020. godine”, objasnio je Tomoyama.

Nova jahta, duga 65 stopa, tj. 19,8 metara, bit će izgrađena u suradnji s Marquis-Larsonom, dok će ostali detalji biti objavljeni naknadno.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X