Pretraži
Da, dobro ste vidjeli i pročitali. Ovo je Harley Davidson na struju. I biti će ih još

Da, dobro ste vidjeli i pročitali. Ovo je Harley Davidson na struju. I biti će ih još

Objavljeno: 08/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Harley Davidson

Dok još u nevjerici upijate naslov, pokušajmo dočarati što nas sve podsjeća na Harley-Davidson. Dubok i gromoglasan zvuk motora svi mi povezujemo sa kultnim Harleyem koji je postao sinonim za glasne krstarice i choppere.

Njima nikada nije bila ključna maksimalna snaga motora, jer Harley nikada nije bio brand koji pokušava početi proizvodnju sportskih jurilica ili nečeg sličnog. Gromoglasan i dubok zvuk Harleya označava motor fokusiran oko okretnog momenta i elastičnosti u vožnji.

Takva postava motora omogućuje Harleyu lako i glatko krstarenje sa odličnim međuubrzanjima. Upravo ovdje ćemo povući paralelu između klasičnih glasnih Harleya i junaka naše priče pod imenom Harley-Davidson LiveWire, po prvi puta predstavljenog javnosti 2014. godine, tada u prototipnoj fazi.

LiveWire je prvi električni motor iz Harleya, ovaj puta predstavljen u znatno konkretnijem svjetlu na Milanskom salonu automobila. Motocikl će biti pogonjen elektromagnetskim motorom, osobito izrađenim kako bi stvarao varijabilan zvuk ovisan o broju okretaja motora.


Harley-Davidson LiveWire

Harley-Davidson LiveWire

Harley-Davidson LiveWire


Zahvaljujući elektro pogonu, novi LiveWire e imati izvrsnu isporuku snage, karakteristično za elektromotore, praktički od nule. Time neće biti narušena filozofija koju Harley gaji već dugi niz desetljeća.

Glavna litijska baterija nalazit će se u aluminijskom spremniku dok će druga, manja baterija služiti kao izvor struje za svjetla, sirenu i komandnu ploču. Iz Harley-Davidsona poručuju kako predviđaju da svaka prodajna lokacija bude opremljena sustavom punjača kako LiveWireu ne bi pomanjkalo struje.

Kočioni sustav bit će riješen od strane Bremboa sa dvostrukim diskovima promjera 300mm opremljenih ABS sustavom i sustavom protiv proklizavanja. Gledano iz aspekta elektronike, vozaču će na raspolaganju stajati sedam modova podešenosti motocikla. Od toga, tri moda će biti tvornički definirana.

Vjerovali ili ne, Harley-Davidson planira do 2022. godine imati čitav portfelj električnih motocikala.


Pogledaj galeriju


Harley-Davidson LiveWire

Povratak na vrhpointer
Zatvori X