Pretraži
CYBERBUNKER nije samo garaža za Teslu, nego višefunkcijski životni prostor – otporan na metke!

CYBERBUNKER nije samo garaža za Teslu, nego višefunkcijski životni prostor – otporan na metke!

Objavljeno: 18/12/2019 / Autor: Petar Bondek / Ovo nije samo garaža, već bunker, sklonište, stan... COPYRIGHT © 2019 LARS BURO LLC

“Da sam pitao ljude što žele, oni bi rekli – BRŽE KONJE!” ~ Henry Ford 

CYBERBUNKER : Cybertruck ? Ne smatram ga ni ozbiljnim automobilom ni praktičnim rješenjem, već provokacijom. Uostalom Musk nema namjeru mijenjati način na koji se proizvode automobili, već način na koji ljudi razmišljaju – što je znatno teža misija. Baš kao i osmišljavanje savršene garaže za Cybertruck!


Cyberbunker se može smjestiti u bilo kakvu izazovnu okolinu – i izgledati sjajno u njoj! COPYRIGHT © 2019 LARS BURO LLC


LARS BÜRO NY je agencija za dizajn, vizualizaciju i istraživanje, a aktivirali su sva tri navedena pojma da bi stvorili savršeni smještaj za Teslin Cybertruck i njegovog vlasnika.

 

CYBERBUNKER – Otporan na uragane, buru i lavine!

Cyberbunker je stvoren iz istih materijala kao i Teslin pick-up – čelika i blindiranog stakla, samo što raspolaže sa 167 m2 vrlo fleksibilnog prostora. Koliko je sam bunker fleksibilan? Može koristiti kao bunker, sklonište, mobilna garaža, stan/garaža…sve opcije su otvorene! Sam krov je sličan pokrovu tovarnog prostora, te se može podignuti za vrijeme lijepog vremena.

Dva prostora mogu biti spojena ili odvojena komorom, ovisno o željama. U ovaj bunker stanu vozila nestandardnih gabarita, može se koristiti kao spremište u nesklonim okruženjima, a aerodinamičan dizajn pomaže pri olujama i drugim oblicima elementarnih nepogoda.

 

Cisterne, pumpe, računala i baterije se nalaze u samom centru bunkera COPYRIGHT © 2019 LARS BURO LLC

Srce svakog Cyberbunkera je glavna soba, koja sadrži sve sustave potrebne za preživljavanje u nesklonim uvjetima, uz sve elemente normalnih stambenih objekata. Same velike baterije se pune preko solarnih panela na krovu, što znatno olakšava problem energije.

Pustinja, ledenjak ili Pantovčak, sasvim je svejedno – Cyberbunker se svojim dizajnom odlično uklapa u sva okruženja. Baš kao što je Muskov čudni kamiončić mješavina De Loreana, F-117 i SF svijeta Bladerunnera, Cyberbunker slijedi taj dizajnerski izričaj u arhitekturi, te uspijeva u onome u čemu Cybertruck nije  – izgleda izvrsno!


Zamislite ovakvu vikendicu u Gorskom Kotaru, s pregradnim vratima i Cybertruckom s gusjenicama? COPYRIGHT © 2019 LARS BURO LLC

 

Pustinja, ledenjak, planinski vijenac ili Rogoznica – Cyberbunkeru je svejedno GDJE izgleda izvrsno! Pogledaj galeriju


CYBERBUNKER

Povratak na vrhpointer
Zatvori X