Pretraži
CUPRA ATECA Limited Edition: Akrapovič, Brembo, malo karbona i brončane boje čine čuda!

CUPRA ATECA Limited Edition: Akrapovič, Brembo, malo karbona i brončane boje čine čuda!

Objavljeno: 29/10/2019 / Autor: Petar Bondek / 4Drive, DSG, TSI, Akrapovič, Brembo - koliko to košta? © 2019 SEAT, S.A.

SEAT-ov pod-oznak je krenuo žestoko, no ima jedan problem – s Atecom LE je zapeo u “ničijoj zemlji”…

Uz sedam kilograma manjka Akrapovič nudi i nekoliko dB viška! © 2019 SEAT, S.A.

SEAT je konačno krenuo sa plusom, a jedan od razloga tome je i uspjeh Cupre. Možda Cupra i ne spada u rang najbolje osmišljenih pod-oznaka, no praktično koriste sve što im VW koncern može ponuditi. Najbolji primjer je pred Vama; Cupra Ateca Limited Edition.Koliko “Limited”?. Bez brige, nije (un)limited kao nekoć Cherokee – bit će ponuđeno samo 1.999 komada. Što nudi LE? DSG, 2.0 TSI s 300 KS i 400 Nm, uz 4,9 s do 100 km/h i 247 km/h maksimalca. OK, to nudi i obična Ateca, no po čemu je LE posebna?

 

Tko će kupiti 1.999 LE-a?

Po karbonskim retrovizorima s bakrenim notama, a ista nota se proteže po opcijskim 19-colnim kotačima u kojima beagle komforno  može obaviti poslijepodnevni drijemež. Dok ne stavite beaglea, navedene kotače donekle popunjavaju Brembo kočnice a sve je vizualno zaokruženo stražnjim spojlerom i predivnim titanskim Akrapovičima.

Moglo je to i bolje – kvadratni centimetar karbona više nikoga ne bi ubio? © 2019 SEAT, S.A.

Iznutra je posebna po sportskim sjedalima obučenima u plavu Alcantaru i pokojim brončanim akcentom. Da, Audi to ipak radi bolje, no gdje zapravo spada Ateca? Začudo – nigdje. Nije ni po čemu bolja od VW/Audi/Škoda SUV-a a košta uznemirujuće blizu Porscheu Macanu S or ili Audiju SQ5, u svakom slučaju posebnijim izdancima istog koncerna.

 

No, Ateca LE će biti idealna za igrače FC Barcelone, Cuprinog novog partnera. Njih će za razliku od Audija, morati i voziti…

 

Sve u svemu, ovo je sposoban i brz trendovski SUV koji zvuči odlično. To će mnogima biti dovoljno. SEAT se nada da će takvih biti 1.999…

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X