Pretraži
Čovjek koji je nogometašima prodao stotine automobila otkriva kako ih prodaje, ali i koji je model hit među njegovom elitnom klijentelom

Čovjek koji je nogometašima prodao stotine automobila otkriva kako ih prodaje, ali i koji je model hit među njegovom elitnom klijentelom

Objavljeno: 28/03/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Premier Sports Solutions/Facebook Screenshot

Premier Sports Solutions naziv je salona automobila u vlasništvu Richarda Clarka, čovjeka kojeg jednostavno morate znati ako ste profesionalni nogometaš u engleskim ligama koji dijelom viška novca želi kupiti automobil. Clark je povjerenje elitnih nogometaša stekao baveći se ovim poslom od 2005. godine, a prema nekim informacijama toliko je dobar u onome što radi da razumije želje bogatih klijenata i prije no što ih oni sami njemu priopće.

Prije no što je pokrenuo vlastiti posao Clark je radio u nizu prodajnih salona vrativši se s rada u Kini. A sve je počelo nakon što mu se obratio Jamie Redknapp, sin Harryja, menadžera niza engleskih klubova.

Nakon što je njemu prodao Bentley, automobile su od njega kupili Les Ferdinand i Tim Sherwood.

Smatra da je tajna njegova uspjeha poštivanje bogate klijentele, ne njihovo pljačkanje. Trudi se, kaže, da dobiju najbolju moguću usluge shvaćajući da će ih na taj način zadržati i ponovno s njima poslovati.

Range Rover Sport SVR

 

“K nama dolaze mladi, bogati, poznati ili nogometaši”, kaže vlasnik Premier Sports Solutionsa, salona kojeg praktički niti ne reklamira jer ga ‘nogometaši ljubazno preporučaju drugima’, na čemu im je zahvalan.

“Surađujemo sa proizvođačima kao što su Land Rover i Lamborghini kako bismo svima omogućili najbolje moguće uvjete. Naši klijenti dobivaju uslugu kakvu drugdje ne mogu”, dodaje i pojašnjava da je nogometašima u interesu da do novog automobila stignu na najlakši mogući način.

Pogledaj galeriju

Ponekad je to i porukom putem pametnog telefona.

“Preko WhatsAppa sam valjda prodao stotine automobila. Nogometašima se baš i ne ulazi u salone, ne osjećaju se ugodno sjediti u tom okruženju”, prisnažuje, a potom i priznaje da među nogometašima ima i onih koji se trude maksimalno spustiti cijenu automobila kojeg kupuju.

“Neki od njih se dobro cjenkaju, neki baš i ne”, smije se priznajući da ne postavlja cijenu visoko s namjerom da se kroz razgovor s potencijalnim kupcem ona smanji već tvrdi da je cijena koju kaže upravo ona za koju automobil namjerava prodati.

Bentayga

“Nisu nogometaši glupi, znaju da im dajem najbolje moguće uvjete”, uvjerava otkrivajući da je automobil kojeg najčešće prodaje nogometašima Range Rover SVR. Slijedi Bentley, posebice model Bentayga.

Uvjeren je, hit-automobil među nogometašima uskoro će biti Lamborghinijev spektakularni SUV Urus.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X