Pretraži
Corvette Stingray Racer koncept oživljen za 60. godišnjicu američke legende

Corvette Stingray Racer koncept oživljen za 60. godišnjicu američke legende

Objavljeno: 11/06/2019 / Autor: Mihael / Foto: Dejan Hristov

Prošlo je 10 godina otkako je Chevrolet predstavio Corvette Stingray Concept na salonu automobila u Chicagu, povodom 50. godišnjice Stingray trkaćih automobila. Bilo je to 2009. godine, kada je taj koncept uzeo i holywoodsku ulogu u filmu Transformeri: Osveta poraženih.

Tada je sve ostalo na konceptu, a danas 10 godina kasnije pojavljuje se nova inspiracija koja priželjkuje od Chevroleta da zasuče rukave i napravi nešto doista odvažno.

Dizajner Dejan Hristov, jedan je od sanjara zaljubljenih u klasičnu Corvettu Stingray, bezvremenskih oblina i linija koje u suvremenom vremenu funkcionalnog dizajna više jednostavno ne prolaze. Ipak nada umire zadnja. Automobil kojeg imate prilike vidjeti na slikama, mnoge će podsjetiti na nešto izašlo iz tvornice Hot Wheelsa.

Zamislite sada takav stroj u punoj veličini, sa gromoglasnom V8-icom, poželjno u 7.0-litrenoj verziji osuvremenjenog „big blocka“.

Spoj Hristovovog dizajna i legendarnog Chevroletovog motora bio bi uistinu epske prirode. Sam dizajner je svoju viziju suvremenog Stingraya prikazao u tri izvedbe, kao kupe, kabriolet te kao otvoreni trkaći automobil u čast starom klasiku Stingray Racer konceptu iz 1959. godine kojeg su tada dizajnirala trojica američkih dizajnera.

Gledajući ovaj automobil bez ikakovog vjetrobranskog stakla ili mogućnosti dizanja krova, adrenalin i uzbuđenje samo naviru u valovima.


Corvette Stingray Racer

Corvette Stingray Racer

Corvette Stingray Racer


Legendarni 7.0-litreni „big block“ možda i nije narealnija stvar za očekivati u ovako futurističkom automobilu, ali nekako se bojimo da je i cijeli automobil jednako vjerojatan za bilo kakvu vrstu proizvodnje. Stoga, mašti na volju maštajmo i dalje.

Za one ozbiljnije, realniji pogonski sklop bi se mogao sastojati od hibridne kombinacije V8 motora i elektromotora koji bi u zajedničkom skladu stvarali prepoznatljiv mišićavi zvuk i brutalne performanse.


Pogledaj galeriju


Corvette Stingray Racer

Povratak na vrhpointer
Zatvori X