Pretraži
COMING SOON; Za dva tjedna stiže potpuno električni VOLVO XC40

COMING SOON; Za dva tjedna stiže potpuno električni VOLVO XC40

Objavljeno: 27/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Volvo

Električni VOLVO XC40 : Volvo je opsjednut sigurnošću – još od 1927. Nije čudno da pristupaju osmišljavaju svog prvog potpuno električnog automobila s fanatizmom koji je drugima teško razumljiv. Na kraju priče -Volvo mora biti vođa, ne samo sljedbenik revolucije!Svima nam je pomalo čudna situacija u kojoj smo se našli – nalazimo se usred najveće tehnološke revolucije u povijesti automobilizma; automobile više ne pokreću decibelno razmetni naftaši, motor se više ne nalazi ispod poklopca a u podnici se kriju ogromne baterije.Električni VOLVO XC40 : Lov na savršenstvo bez priručnika

Pošto sljedeći mjesec stiže potpuno novi električni  Volvo XC40 možeet misliti kakva je prosječna razina adrenalina kod zaposlenika Volva. Znaju da moraju stvoriti najsigurniji automobil u klasi, koji će godinama biti u samom tehnološkom vrhu. Jedini problem je što priručnik za takvo što – ne postoji.

 

Nepostojanje motora s unutrašnjim izgaranjem otvara bezbroj novih mogućnosti, ali i nekoliko Pandorinih kutija – odjednom!

 

@Volvo Cars Global Media Newsroom

Električni XC40 ima poptuno novo osmišljeni prednji kraj, zajedno sa “zonama gužvanja”, a i sama baterija se nalazi u svojevrsnom zaštitnom kavezu izvedenim iz aluminija, koji štiti bateriju od bočnih udaraca. Sam  smještaj baterije u podnici znatno poboljšava ležanje i centar težišta, ali zahtijeva izuzetno oprezno planiranje interijera.

 

@Volvo Cars Global Media Newsroom

Teško je objasniti koliko je ovaj posao kompliciran, jer se radi o najtežem obliku reverzibilnog inženjeringa. Uz prednji je naravno ojačan i stražnji kraj, a ova izvedba malog SUV-a je prvi Volvo koji koristi senzornu platformu Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).

Radi se o supermodernom sigurnosnom sustavu koji umrežuje radare, kamere i ultrazvučne senzore, što pruža sjajna temelj za potpuno autonomnu izvedbu Volva.

Vežite se – Budućnost je počela!

 

 

Pogledaj galeriju

Električni VOLVO XC40

Povratak na vrhpointer
Zatvori X