Pretraži
Citroën e-CMP platforma – prvi modeli stižu 2020

Citroën e-CMP platforma – prvi modeli stižu 2020

Objavljeno: 14/05/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Citroën

Očekuje se da će potražnja za električnim vozilima drastično porasti u nadolazećim godinama, pa se Citroën usredotočio na zadovoljavanje tržišta. U tome bi im trebala pomoći Citroën e-CMP platforma

Citroënova izvršna direktorica Linda Jackson u nedavnom intervjuu za AutoNews Europe potvrdila je tako da tvrtka ne planira nuditi samo i isključivo električne automobile, jer ona osobno vjeruje da bi kupci trebali imati mogućnost izbora između vozila na gorivo i električnih motora.


Citroën e-cmp

Foto: Citroën


Iako tvrtka već nudi pregršt električnih modela, uključujući C-Zero i E-Mehari, stvari će se podići na novu razinu kad kompanija predstavi svoje prvo vozilo koje će se bazirati na e-CMP platformi, 2020. godine.


Citroën e-cmp

Foto: Citroën


Jackson je odbila otkriti na čemu točno tvrtka radi, no iz PSA Peugeot Citroëna su prethodno otkrili planove da u budućoj ponudi imaju četiri električna vozila, i to u obliku sedana, hatchbacka i crossovera, do 2021. godine.


Pogledaj galeriju

Prvi PSA model je predviđen za 2019. godinu, te će raditi na 50 kWh litij-ionske baterije koje će opskrbljivati električni motor koji razvija 115 KS. Model će imati doseg do 450 km i brz sustav punjenja koji će moći isporučiti dovoljno energije za 12 km svake minute punjenja.

No Citroën se neće kladiti isključivo na električna vozila, tj. neće se koncentrirati samo na njih, jer je Jackson potvrdila da će 2019. godine lansirati i plug-in hibridnu varijantu C5 Aircrossa.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X