Pretraži
Čini se da Quattro nije svemoguć: Audi A7 zaplivao ispod podvožnjaka

Čini se da Quattro nije svemoguć: Audi A7 zaplivao ispod podvožnjaka

Objavljeno: 23/06/2020 / Autor: Tin / Foto: YouTube

Audi A7 zaplivao ispod podvožnjaka – Audijev Quattro pogon smatra se jednim od najboljih i najsposobnijih pogona na sve kotače u automobilskoj industriji. No čak je i on napravljen samo za odabrane terene kako bi pokazao svoj puni potencijal, a nedavno je to i dokazano.

Naime, prošloga tjedna u Mađarskoj se potopio jedan podvožnjak. Lokalni mediji navode da je riječ o problematičnom podvožnjaku koji redovito ima problema s odvodnjom vode nakon velikih kiša, ali da se brojni vozači još uvijek nisu o tome naučili.

Audi A7 zaplivao ispod podvožnjaka

Tako je jedan vozač Audija A7 napravio lošu procjenu te se nemalom brzinom zaletio u potopljeni podvožnjak. Vjerojatno je pretpostavio da je voda visoka samo pet do deset centimetara te da će bez problem proći, no kad je Audi zaplovio, već je bilo kasno.Iako je ponekad stvarno teško procijeniti koliko vode se nalazi na nekoj prometnici, u ovom slučaju je to izgledalo poprilično očito. Osim toga, bila voda tek nekoliko centimetara ili jedan metar, uvijek je preporučljivo izbjegavati takve prolaske jer automobil može pretrpjeti velika oštećenja.

No čini se da ovaj vozač Audija nije bio jedini jer lokalni mediji pišu i o slučaju s BMW-om koji je također zaplovio u istome podvožnjaku. Jedina je razlika što su vozača BMW-a u konačnici morali spašavati vatrogasci jer je automobil otišao preduboko.Prema objavljenom videu moguće je pretpostaviti da je voda u podvožnjaku čak bila visoka i preko jednog metra pa bi samo najspremniji terenci zapravo mogli proći kroz tu količinu vode. Tako mnogima ostaje nejasno zašto su vozači Audija i BMW-a uopće i pokušali proći podvožnjak.

No bez obzira na takvu vožnju, stručnjaci smatraju da je grad kriv te da bi trebao pokriti štetu ovim vozačima. Takva prometnica svakako je trebala biti prethodno sanirana ako se toliko često poplavi, a čak i u ovakvim slučajevima, mogli su je jednostavno zatvoriti prije nego još netko strada.


Pogledaj galeriju

Audi A7 zaplivao ispod podvožnjaka

Povratak na vrhpointer
Zatvori X