Pretraži
Cijeli dan gledamo ovaj Land Rover s Chevy V8 motorom. Ne znamo što bi s njim ali svejedno ga želimo

Cijeli dan gledamo ovaj Land Rover s Chevy V8 motorom. Ne znamo što bi s njim ali svejedno ga želimo

Objavljeno: 01/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo:  Brooklyn Coachworks

Series One 107 UTE je zasad najimpresivnije djelo Timma Coopera iz Brooklyn Coachworksa jer ima doslovno sve; američki smallblock V8, Toyotine diferencijale i tovarni prostor straga!

Da, Cooper je za Land Rovere ono što je Shelby za Mustange, pa je cijela priča jasnija! Zaboravite na izgled koji pomalo graniči s isluženim komadom vojne opreme – zadatak ovog 4×4 ašova je višestruk – a on ga obavlja na tako učinkovit način da bi mu na izvedbi pozavidio i sam Ethan Hunt!

Godina proizvodnje: rani mezozoik!

Land Rover Prve serije datira još iz mezozoika, kad je vozio slalom između nogu argentinosaura, no i naše doba se pokazao kao ideja vodilja svim terencima koji su se izlegli iz jaja nakon njega.

Jednostavan, četvrtast, pouzdan i ovisan o blatu i borbenim ožiljcima odmah je postao legenda širom globusa. Kao i svi prirodni predatori morao je evoluirati, no za razliku od T-Rexa koji je završio u formi domaće kokoši Landie je u ovom slučaju završio naoružan do (T-Rex-ovih) zuba!

Na čak 107″ međuosovinskog razmaka (277 cm) se našlo dovoljno mjesta za Chevroletov 5,3 litreni (327 ci) V8 s propošnih 350 KS i Holly Sniper EFI , platneni bikini krov, Toyotine diferencijale spremne za armagedon i PTO vitlo koje će vjerojatno početi hrđati prije prve upotrebe. Ovo je najbolji radni konj na američkom kontinentu, koji je prošao i Kaliforniju i Havaje da bi se trenutačno nastanio u Sinatrinom gradu koji nikad ne spava. No, ukoliko bi malo ubili uko, tu je tzv. ” Tray Back” – kao poslužen! Mjenjač je četverobrzinski NP435, otporan na metke i sve terenske uvjete…

Kao i sve u new Yorku, i on je u prodaji, a sve nam se čini da ovaj ultimativni krajnje nešminkerski UTE neće dugo tražiti novog vlasnika. Ljudi su već siti trotonskih čudovišta sa sedam sjedala bez ikakve uporabne vrijednosti, pa ovaj živahni starčić s novodoniranim nogama i plućima može vrlo lako doći do izražaja. Ukoliko imate neku farmu u zabiti – još bolje! I za njega i za Vas.

 

 

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X