Pretraži
Čak 19-ero djece optuženo za krađu više od 50 skupih automobila, a neki imaju samo 9 godina

Čak 19-ero djece optuženo za krađu više od 50 skupih automobila, a neki imaju samo 9 godina

Objavljeno: 03/05/2020 / Autor: Tin / Foto: Pixabay

Djeca ukrala više od 50 automobila – Nestali u 60 sekundi jedan je od najpoznatijih automobilističkih filmova, a kako i ne bi bio kad zanimljiva postava glumaca mora ukrasti 48 prekrasnih automobila u vrlo kratkome roku. Iako u većini slučajeva samo na filmskome platnu izgleda izvediva krađa tolike količine automobila, sličan događaj odigrao se nedavno u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina.

Naime, američka policija je uhitila tim od 19 kradljivaca koji su unutar šest tjedana ukrali gotovo 50 automobila. No ono što ovu vijest čini još znatno bizarnijom je činjenica da je riječ o 19-ero djece čije godine variraju između devet i 16.

Djeca ukrala više od 50 automobila

U gradovima Winston-Salem i Kernersville, čak je 14 salona automobila prijavilo krađu automobila, a sve je započelo 17. ožujka. Američka policija je u priopćenju za medije objavila da je samo u Winston-Salemu ukradeno gotovo 46 automobila te da sveukupna šteta premašuje 1,1 milijun dolara, odnosno oko 7,6 milijuna kuna.

Inspektori pretpostavljaju da je mlađahan tim krao ključeve automobila koji su bili na servisu, a onda bi ih tijekom noći jednostavno odveli na sigurnu lokaciju. Među ukradene automobile tako spadaju brojni Lexusi, Audiji, Volvo-i, Honde, Fordovi, Subaru-i, Toyote i nekoliko Chevroleta.Trenutno je samo četvero djece u pritvoru s dozvolom za uhićenje, ali čini se da policija jednostavno ne može dobiti dozvole za uhićenje ostalih sudionika. „Detektivi su tražili naloge za pritvor, ali dosad su im odbijeni od strane Okružnog odjela za maloljetničku pravdu“, napisala je američka policija u priopćenju.

Nije ni čudo da detektivi ne mogu dobiti naloge za uhićenje kad nekoliko osumnjičene djece ima tek 9-12 godina. No ovaj slučaj definitivno pokazuje dvije stvari – sigurnosne mjere navedenih prodajnih salona su izrazito slabe, a ovaj slučaj bi bio i odličan nastavak za potpuno novi Nestali u 60 sekundi.Djeca ukrala više od 50 automobila

Povratak na vrhpointer
Zatvori X