Pretraži
BUGATTI Super Sport 300+: iako košta 3,5 milijuna dolara ovo NIJE svjetski rekorder od prošlog tjedna!

BUGATTI Super Sport 300+: iako košta 3,5 milijuna dolara ovo NIJE svjetski rekorder od prošlog tjedna!

Objavljeno: 10/09/2019 / Autor: Petar Bondek / [email protected] Media

BUGATTI Super Sport 300+ : Ovo je novi član elitnog kluba kojeg čine Divo, La Voiture Noire i Centodieci. Bit će limitiran na samo 30 komada!

Moram priznati da sam malo zbunjen – bio sam siguran da će Bugatti pustiti nevjerojatnog rekordera u maloj seriji, no ekipa iz Molsheima je izbacila Super Sport 300+…O čemu se radi? Ovaj je zapravo hommage model, koji slavi rekord od 490.484 km/h, iako sam (vjerojatno) neće ići tako brzo. Super, sad smo svi podjednako zbunjeni!

BUGATTI Super Sport 300+

Da, SS 300+ s samo vizualno veže uz rekordera, a nudi 100 KS više od “običnog” Chirona – preciznije  1.176 kW/1.600 KS. Možda Loris Binochi i Andy Wallace još nisu stigli nafrljiti maloserijskog Super Sporta do maksimuma, no da je Bugatti mogao biti precizniji – mogao je.

 

BUGATTI Super Sport 300+ : Zasad ovo zvuči kao navlakuša za brzopotezne milijardere koji ne čitaju mala slova – ako takvi uopće postoje…

Da, capo Bugattija Stephan Winkelmann tvrdi da će ovo biti najbrži serijski Bugatti, ali ne spominje njegov maksimum. Longtail verzija Chirona smanjuje aerodinamički “zastoj” za 40% , a modificirani stražnji kraj s centralnim difuzorom stvara dovoljno negativnog “lifta” da aktivacija stražnjeg spojlera nije potrebna.

BUGATTI Super Sport 300+

Cijeli Bugatti je u neobojanom crnom karbonu, uz dodatak klasičnih Jet Orange Super Sport “racing stripesa” . Za daljnju redukciju težine su tu kotači od magnezijsko-alu legure, karbonski poklopac motora, a karbona ima i u interijeru, skupa s Beluga black alcantarom. Super Sport 300+ je prezentiran na Grand Touru, rallyju koji slavi bitne lokacije iz života Ettorea Bugattija – baš kao i njegova cijena od 3,5 milijuna dolara!

 

Pogledaj galeriju

BUGATTI Super Sport 300+

Povratak na vrhpointer
Zatvori X