Pretraži
Brz, brži, Brabus V8 Biturbo 800! Tako to funkcionira u svijetu Mercedesa

Brz, brži, Brabus V8 Biturbo 800! Tako to funkcionira u svijetu Mercedesa

Objavljeno: 09/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Brabus

Krenete u karijeru vozača tamo još sredinom teenagerske dobi u dedinom trošnom 240D (W123) koji je prevalio milju kilometara jer je deda radio u Njemačkoj svetkom i petkom i zaradio za prvog Mercedesa a Vi ste se skroz zaljubili u srebrnu strijelu sa trokrakom zvijezdom na haubi.

Dva završena faksa i jedna vrtoglava karijera kasnije, nalazite se na slatkim mukama. Vaš E500 AMG sa sportskim paketom opreme i 300,000 km na satu nakon četiri godine ne pruža više dovoljno uzbuđenja. Što Vam je činiti?

Uglađeni prodavač u salonu nudi Vam novi E63 AMG limitirane serije sa crvenim šavovima u kabini, ali čuli ste od frenda iz Ruhra da Vam može srediti nešto sočno, nešto opako brzo, što će Vam izmamiti osmijeh od uha do uha svako jutro kad ga upalite. Odluka je pala!


Brabus V8 Biturbo 800

Brabus V8 Biturbo 800

Brabus V8 Biturbo 800


Sjedate u svoj E500 još jednom i idete put Ruhra. Putem telefonski sve dogovarate sa prijeteljem koji ima veze u Brabusu. Sve dogovoreno, zvijer je spremna. Znate da se isto radi o E63 AMG verziji, samo ovaj nema crvene šavove u kabini. Ovaj ima crveni vulkan pod haubom!

Predstavljamo Vam Brabus V8 Biturbo 800! Dobro ste naslutili, 800 je broj konjskih snaga ispod haube motora a u kombinaciji sa 1000 Nm okretnog momenta ispisat će crne tragove po asfaltu bilo kada i bilo gdje to želite. Ovaj superautomobil pod krinkom limuzine treba samo 3 sekunde do stotke.

Nekada se doista pitamo kako im to uspijeva, izvući toliko dodatne snage iz već nabrijanog tvorničkog AMG-a, ali Brabus nas uvijek i iznova oduševi svojim rezultatima. Da ne bi sve ostalo samo na brojkama, Brabus se pobrinuo da vanjština ovog monstruma izgleda osobito lijepo i posebno.

I dalje je to relativno nenametljivi Mercedes E klase, koji se čak, rekli bismo trudi prikriti svoje vrline. Odaje ga smaragdno zelena boja koja u kombinaciji sa sportskim crnim felgama promjera 21 inč zaokružuje ovu limuzinu u jednu elegantno divlju kreaciju.


Pogledaj galeriju


Brabus V8 Biturbo 800

Povratak na vrhpointer
Zatvori X