Pretraži
Braća po oružju: Marc i Álex Márquez su i službeno vozači Repsol Honde za 2020.!

Braća po oružju: Marc i Álex Márquez su i službeno vozači Repsol Honde za 2020.!

Objavljeno: 18/11/2019 / Autor: Petar Bondek / Copyright: 2019, Honda Racing Corporation

Marc i Álex Márquez su i službeno vozači Repsol Honde : Upravo ovoga smo se i bojali…pregovori Marca Márqueza s HRC-om su predugo trajali da bi se radilo o jednostavnom produženju ugovora. Ugovor je dobio i očekivanu klauzulu: ako možete plaćati jednog Márqueza-možete i dva!

Kak’ taubeka dva…no što će se dogoditi ako Junior brzo pohvata uzde? Copyright: Red Bull Content Pool

Jedno je vrlo jasno – da nema Marca Álex bi vozio tvorničku Repsolku RC213V isključivo na Playstationu…no nakon Valencije i nove pobjede nakon osvojenog naslova, Marc je postavio uvjete…Bivši Moto3 i aktualni Moto2 prvak radi logičan korak, kao i svi Moto2 prvaci prije njega – Elias, buraz, Pol Espargaro, Zarco, Morbidelli i Bagnaia – ukoliko nakon osvojenog naslova ne odeš u MotoGP, bolje otvori pizzeriju…

 

Postavlja se samo jedno pitanje – da li je prilikom izvijanja japanskih ruku vrhunski političar Marc uopće mislio na dobrobit svog 23-godišnjeg brata?

 

Svi navedeni Moto2 prvaci (osim Marca) NISU odmah dobili tvorničke motore, iako mislim sa su posljednja tri klasu bolji vozači od mlađeg Marqueza. Treba li podsjećati da je RC213V poslala jednog Lorenza u prijevremenu penziju s oštećenom kralježnicom, a isto planira i s Crutchlowom i Nakagamijem? Tvornička Honda je najteži motocikl za kontrolirati na cijelom gridu – da li bi je Vi uvalili rođenom bratu?

Konačno je osvojio drugi naslov, no da li će požaliti prelazak na monstruoznu Hondu? Copyright: Red Bull Media Pool

Marc je majstor psiholoških  igrica – postavljanjem buraza na drugu Hondu s nje miče Zarcoa, koji mu je znatno opasniji konkurent. Kako će se Marquez Junior snaći na čudovišnoj Hondi s karbonskim kočnicama vidjet ćemo već sutra, no što rade ostali?

 

Što rade ostali iz Alexove generacije? Miller i Rins su mlađeg Marqueza posljednji put vidjeli davno – 2014.g!

Danas smo vidjeli da je Zarco izišao iz Ducatijevog motorhomea nakon razgovora s Dall’Ignom i Ciabattijem. Opcija je Desmosedici GP19 u Avintiji, s najavom tvorničke potpore 2021., ili povratak na motor mlađeg Marqueza (Marc VDS Moto2). Postoji još jedna opcija, (koju je inicirao organizator francuskog GP-a), a to je isplata penala za raskid ugovora – Petrucciju, no izgleda da je cifra ipak previsoka. Jedini switch koji ostaje na stolu je zamjena Jacka Millera i Danila Petruccija, koji je nakon pobjede u Mugellu nestao s radara – i dugoročnijih Ducatijevih planova.

Drugi najbolniji trenutak u Valenciji za Zarcoa ovaj tjedan…a čovjek voli raditi salto!

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X