Pretraži
Boranka je doista fora a Dacia opet pošumljava Hrvatsku

Boranka je doista fora a Dacia opet pošumljava Hrvatsku

Objavljeno: 04/10/2019 / Autor: Vozim HR / Foto: Dacia

Kao i prošle jeseni, ustupanjem na korištenje dva Dacia Dustera s pogonom na četiri kotača, marka Dacia uključila se u kampanju Boranka, najveću volontersku akciju pošumljavanja i obnove opožarenih područja Dalmacije.
Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka. To je interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, poglavito djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara. Edukativne aktivnosti odvijaju se u školama, vrtićima i drugim javnim prostorima, a edukacije provode stručnjaci iz redova izviđača, vatrogasaca, HGSS-a i Hrvatskih šuma.Same akcije sadnje stabala odvijaju se vikendima u listopadu i studenom. Tijekom trajanja kampanje 2018. u akcijama pošumljavanja u okolici Splita i Solina sudjelovalo je preko 2500 volontera koji su posadili preko 25 000 sadnica drveća, dok je u
edukativnim akcijama o zaštiti šuma sudjelovalo preko 5000 djece iz 40-ak vrtića i škola širom Hrvatske.

U 2019. godini, akcije sadnje stabala i edukacija će se, osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, proširiti i na Zadarsku županiju, a u njih se planira uključiti preko 4000 volontera i zasaditi više od 40 000 novih stabala. U svim tim aktivnostima, Dacia Duster pokazao se idealnim suputnikom i alatom, pa je Dacia i ove godine preuzela ulogu NeoBORivog pomagača Boranke. Maskirani u „šumske“ boje, ovi će Dusteri će, zajedno s onima iz HGSS-ove flote, pomagati organizatorima u prijevozu opreme i volontera.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X