Pretraži
BOLLINGER B1/B2: uz njega Jeep Willys i Lada Niva izgledaju kao superluksuzni SUV-ovi!

BOLLINGER B1/B2: uz njega Jeep Willys i Lada Niva izgledaju kao superluksuzni SUV-ovi!

Objavljeno: 30/09/2019 / Autor: Petar Bondek / @Bollinger Motors

Tesla je u posebnoj ligi, no na EV tržištu postoje niše koju Elon još nije osvojio – prvotno radni pick-upovi i terenci – a Bollinger cilja na obje odjednom!

Taktika je jednostavna – postaviti se na tržištu prije no što sve novinske stupce ispuni Tesla! Rivian je takav agresivan pristup primjenio s R1T i R1S (terenac i pick-up), a isti će recept primijeniti Bollinger !

Ove dvije tvrtke su se lijepo podijelile – Rivian puca na luksuz i visoku tehnologiju, dok Bollinger puca na klijentelu tipa Freda Kremenka, koji želi malo odmoriti noge u svakodnevnom prometu. Iako izgleda kao da ga je nacrtao petogodišnjak zapravo se radi o vrlo dobro promišljenom projektu.

 

Fosne  u trbuhu Zvijeri!

B1/B2 je Zvijer. Bez ikakve sumnje. Ravno u ligi s LM002, samo što je još jednostavniji – i manje troši! Brojke su fantastične –  614 električnih konja, 905 Nm okretnog momenta, dva elektromotora raspoređena po osovinama, 2,2 t nosivosti, autonomija od 320 km i ubrzanje o-100 km/h  ispod pet sekundi!Suh teži 2,4 t, jednostavniji stvarno ne može biti, a nije sramežljiv ni na autocesti – maksimum od 160 km/h je i više nego prihvatljiv. Modularni sustav konstrukcije je možda najimpresivniji dio ovog uskoro serijskog modela – sve staklene ploče krova, vrata i prozori se mogu skinuti, a najposebniji dio B1 je mogućnost prijevoza fosni, cijevi i ostalog dugog tereta – kroz centar kabine! Prednji utovar će biti pravi mali show u svakom Bauhausu!

 

Sama imena modela sugeriraju učinkovitost, stealth tehnologiju i veliku autonomiju – jer su imenjaci s dva najelitnija strateška bombardera američkih Zračnih snaga. 

Ok, možda su B-1 Lancer i B-2 Spirit ipak malo aerodinamičniji od ove dvije off-road električne cigle, ali publika uvijek voli vezu automobila i zrakoplova.

Po mnogo  karakteristika liči Defenderu (starom) – klirens, međuosovinski razmak, napadni kutevi, no vrlo bi brzo mogao osvojiti srca i kućanstva ljudi kojima je robusnost i praktičnost ispred vanjštine i fancy kratica.

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X