Pretraži
BMW X8 navodno će biti najskuplji bavarski model s komfornom kabinom za četvero

BMW X8 navodno će biti najskuplji bavarski model s komfornom kabinom za četvero

Objavljeno: 09/12/2018 / Autor: Mihael / Foto: BMW

Vjerovali ili ne glasine sve više idu u korist još jednog BMW-a iz serije X. Radi se dakako o top modelu serije, koji bi trebao okruniti BMW-ovu nevjerojatnu ponudu SUV-ova. Da je ovoliko „povišenih“ modela u portfelju jednog Land Rovera, ne bismo se previše iznenadili. To bi bilo kao da se iznenadimo što BMW ima široku ponudu limuzina.

Međutim stvarnost nekada izgleda neobičnije od mašte, tako da će dolaskom luksuzne X8-ice BMW praktički imati dvostruko više raznovrsnih modela u SUV kategoriji nego li tradicionalnih limuzina!

Navodnog kodnog imena G09, budući X8 neće biti obiteljski „minibus“ poput X7-ice sa tri reda sjedala. BMW ako i proizvede ovaj model, što je prilično izvjesno, njime želi popuniti prazninu u portfelju svoje grupacije. Prazninu koja se nalazi u hijerarhiji SUV-ova, između spomenute X7-ice i beskropuloznog Rolls-Roycea Cullinana koji neupitno sjedi sam samcat na vrhu.


BMW X8 codename G09

BMW X8 codename G09

BMW X8 codename G09


X8 bi prema glasinama trebao doći sa kabinom samo za četvero a to znači da će se tih četvero sretnika voziti u luksuzu i komociji poput pravih njemačkih grofova. S toga možemo sa sigurnošću pretpostaviti da će stražnja sjedala u X8 biti zasebnog tipa sa određenom dozom fleksibilnosti unutar kabine.

Karoserijski gledano, krov ove luksuzne krstarice sa vjerojatno umjerenim terenskim sposobnostima, ne bi trebao biti na stražnjem dijelu spušten kao što je to slučaj kod manjih modela sa oznakama parnih brojeva, X4 i X6. Prostranost i komfor za onih dvoje sretnika na stražnjim sjedalima bit će i više nego dovoljna a mjesta će biti kako u širinu tako i u visinu. Također, svi putnici bi trebali imati obilje prtljažnog prostora na raspolaganju jer ipak se ovdje će se raditi o pozamašnom vozilu sa samo četiri sjedala.

Razmišljajući o cijeni X8-ice, a imajući na umu njenu poziciju između Cullinana i X7-ice, nije neobično što se govori da će biti najskuplji model u ponudi bavarskog proizvođača, skuplji čak i od direktorske limuzine serije 7 sa V12 motorom ili pak egzotičnog i8 kabrioleta sa hibridnim pogonom i supersportskim aspiracijama.

Ova dva modela cjenovno se kreću oko 140,000 Eura dok kraljevski Rolls-Royce Cullinan košta i više nego dvostruko, oko 285,000 Eura. Cjenovni raspon u kojem se X8 dakle može smjestiti je prilično širok, iako nekako ne vjerujemo da će prelaziti psihološku granicu od 200,000 Eura.


Pogledaj galeriju


BMW X8

Povratak na vrhpointer
Zatvori X