Pretraži
BMW X7 pickup – luksuzni Bavarac na američki način

BMW X7 pickup – luksuzni Bavarac na američki način

Objavljeno: 06/07/2019 / Autor: Mihael / Foto: BMW

Je li ovo najbolji pokazatelj „multi-kulti“ globalizacije na djelu? Legendarni bavarski proizvođač automobila, prije svega poslovnih i sportskih limuzina, BMW, napravio je svoj prvi pickup. Dok Internet „gori“ od kuloarskih glasina o revolucionarnom Teslinom pickupu, europski proizvođači se malo pomalo pridružuju prekoatlantskim trendovima i predstavljaju svoje prve pickupove.

Dok čistokrvni američki pickupovi predvođeni megapopularnim Fordom F150 predstavljaju radnu snagu koja klade valja, europska rješenja su tipično elegantnije naravi, visoke tehnološke usavršenosti i s visokom dozom stila karakterističnog za automobile sa starog kontinenta.

Početkom lipnja je Škoda predstavila svoj konceptni pickup, Mountiaq, temeljen na SUV-u Kodiaqu. Prvog Čeha sa „redneck“ aspiracijama napravila je skupina od 35 Škodinih studenata pripravnika. Njihovo vozilo vas možda asocira na Mitcha, Pamelu i ostatak Baywatch ekipe, zato je BMW zauzeo drugačiji stav i svog X7 pickupa predstavlja kao luksuzno ali i praktično vozilo koje će prevesti vaš omiljeni enduro motocikl do najdraže vam planine za nova adrenalinska uzbuđenja.


BMW X7 pickup

BMW X7 pickup

BMW X7 pickup


BMW X7 pickup napravila je ekipa vježbenika u BMW-ovoj tvornici u Munchenu uz pomoć iskusnih i specijaliziranih odjela koji su luksuznog SUV-a pretvorili u nešto do sada neviđeno. BMW-ov pickup je potpuno funkcionalan, spreman za cestu sa registarskim pločicama na prednjem i stražnjem kraju.

Spominjući stražnji kraj ovog pozamašnog Bavarca, primjetit ćete da se tamo više ne nalazi klasičan zatvoreni dio kabine s prtljažnikom, već otvoren teretni prostor karakterističan za sve pickupove. Temeljen na X7 xDrive40i modelu SUV-a s 340 KS, pickup je 100 milimetara dulji te 200 kilograma lakši od vozila na čijoj je osnovi nastao.

Teretni prostor je obložen najboljim građevnim drvom na svijetu, tikovinom, a sadrži i ručke za koje se mogu držati i ljudi. Duljina tog prostora varira ovisno o tome je li utovarna rampa, koja ujedno služi i kao vrata teretnog prostora, otvorena ili zatvorena. Kada je zatvorena, prostor je dugačak 140 centimetara a kada se otvori dobijete 200 centimetara teretnog prostora, ali u tom slučaju je teret potrebno i dodatno učvrstiti.


Pogledaj galeriju


BMW X7 pickup

Povratak na vrhpointer
Zatvori X