Pretraži
BMW X7 by Alpina zove se XB7, ima 620 KS i cijenu od €130,000

BMW X7 by Alpina zove se XB7, ima 620 KS i cijenu od €130,000

Objavljeno: 21/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Alpina

BMW Alpina XB7 – Alpina je pretvorila brojne BMW-ove vrhunske modele u još bolje i potpunije automobile. Alpina možda nema pomalo surovi i sirovi pristup poput BMW-ovog vlastitog Motorsport odjela kojem je više manje najvažnije zadovoljiti vozača što bržim vremenom na Nordschelifeu, ali zato nudi nekakav potpuno drugačiji „experience“.

Alpina je neobičan spoj luksuza i performansi. Pri tome pod luksuzom ne smatramo neke perverzije kojima nije mjesto u automobilu, već ono što stvarno očekujemo od vrhunskog limenog suputnika. Pored toga, tu su i performanse na razini pravih supersportaša. Dok je sam BMW odustao od Motorsport verzije X7 pod nazivom X7 M, na žalost mnogih SUV fanatika željinih brzine, Alpina im je izašla u susret uvidjevši tržišni prostor za takvo vozilo.

Teško ga je zapravo ne vidjeti, pogledamo li sve veći broj suludo snažnih, brzih i luksuznih SUV-ova poput Lamborghinija Urusa, Bentleya Bentayge, Audija RS Q8, Mercedesa GLS 63 AMG i nekih drugih. U toj konkurenciji Alpina XB7 se osjeća kao doma a ono što nudi je svakako veći prostor unutar kabine a reći ćemo i veću razinu ekskluzivnosti jer ipak to nije tek još jedan BMW, nego Alpina.


BMW Alpina XB7

BMW Alpina XB7

BMW Alpina XB7


 

BMW Alpina XB7

Proizvodnja Apline XB7 odvijat će se prema informacijama iz samog BMW-a u njihovoj tvornici u Spartanburgu u Južnoj Karolini u SAD-u, zajedno sa običnim BMW-om X7. Za motorizaciju ovog gorostasa zadužen je isti motor kao i u Alpini B7 sportskoj superlimuzini. Riječ je o 4.4-litrenom V8 biturbo stroju iz kojeg je izvučeno još više snage.

Točnije rečeno, govorimo o 620 KS uz lavovsi okretni moment od 800 Nm. Performanse su mu također na razini supersportskih automobila dvostruko manje mase. Do 100 km/h XB7 stiže za oko 4 sekunde, famozna 402 metra prevaljuje za 12.6 sekundi iz stojećeg starta a kazaljka brzinomjera se zaustavlja tek na 290 km/h. Vlasnici Urusa koji ovo čitaju, mogu ipak mirno spavati.


Pogledaj galeriju

BMW Alpina XB7

Povratak na vrhpointer
Zatvori X