Pretraži
BMW X6 Vantablack je jedan totalno mrak automobil

BMW X6 Vantablack je jedan totalno mrak automobil

Objavljeno: 05/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: BMW

Svi u autoindustriji pokušavaju kapitalizirati na tržištu SUV-ova koje još uvijek neumoljivo raste. Od masovnih proizvođača automobila poput Volkswagena ili Forda koji tradicionalne klase automobila sve češće zamjenjuju novim modelima SUV-a do luksuznih i supersportskih marki poput Bentleya, Lamborghinija, Rolls Roycea pa čak i Ferrarija koji se među zadnjima priključuje velikom valu SUV-ova.

U cijeloj toj situaciji i navali SUV-ova na tržište, nije se lako istaknuti među brojnom konkurencijom. Ponekad se isplati igrati na sve ili ništa pa napraviti automobil koji definitivno odskače od konkurencije, samo je pitanje hoćemo li ga moći vidjeti pri tome. BMW je odlučio novu X6-icu ofarbati u najtamniju boju poznatu čovjeku, crnu.

Ovo nije bilo kakva crna boja. Dok obične crne „abšisaju“ na suncu, ova crna neumoljivo proždire fotone pa tako i one iz sunčevog svjetla. Predstavljamo vam Vantablack, najtamniju crnu a time i najtamniju boju općenito koju je stvorila ljudska ruka. Štoviše, radi se o Vantablack materijalu koji se sastoji o cjevčica na nano razini. One su te zadužene za upijanje svjetla, čak 99,96%.Boja nanesena na X6 zove se Vantablack VBx2 te je predviđeno da se u obliku spreja nanosi na površine. Ima nešto slabije karakteristike od samog Vantablack materijala, ali unatoč tome upija nevjerojatnih 99% svjetla koje ju pokuša obasjati. Vantablack je djelo britanske kompanije NanoSystems.

Gledajući BMW X6 u Vantablack boji primjetit ćemo da automobil u stvarnosti izgleda poput optičke varke jer zbog Vantablack boje mu se znatno gube ključni obrisi na karoseriji, ali zato do izražaja dolaze novi, sada osvjetljeni BMW bubrezi koji u kontrastu sa mrklom Vantablack bojom postaju najupečatljivijim detaljem. Navodno Vantablack boja BMW-u služi i kao vrlo originalan i učinkovit način prikrivanja linija nove X6-ice umjesto standardne kamuflaže.


Pogledaj galeriju

Exclusive video of the BMW X6 Vantablack in motion! 📷 @surreynanosystems @levitation_29 @rattalaniessuh

Posted by BMWBLOG on Tuesday, 3 September 2019


BMW X6 Vantablack

Povratak na vrhpointer
Zatvori X