Pretraži
BMW X5 M by Manhart je suluda igračka sa 723 KS za odlikaše i tajkunčiće

BMW X5 M by Manhart je suluda igračka sa 723 KS za odlikaše i tajkunčiće

Objavljeno: 31/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Manhart Performance / BMW

BMW Manhart MHX5 700 – Kupujete li veliki luksuzni SUV, opcija imate doista puno. Želite li pri tome uživati i u izuzetnim performansama, opcija logično ima nešto manje ali srećom pa u današnje vrijeme možete kupiti SUV bilo koje veličine i specifikacije. Od onih tipičnih proizvođača poput Land Rovera do malo manje tipičnih poput Lamborghinija i Porschea.

Svi oni u svojoj ponudi imaju SUV-ove sa po više stotina konja, međutim što ako vam to nije dovoljno, a sigurni smo da nije? Možda rješenje leži u tuningu i složit ćemo se, svijet tuninga djeluje kao faktor množenja na postojeću ponudu serijskih automobila. Bilo da govorimo o jeftilenima poput Dacie i Fiata ili skupocjenim igračkama poput Lamborghinija, Bentleya ili Maseratija.

Njemačka tunerska kuća, Manhart Performance u ponudi ima brutalne tuning pakete za BMW-e. Imaju u tome podosta iskustva i čini se da im stvari idu odlično, osobito u posljednje vrijeme. Najnoviji modeli BMW-ovih Motorsport automobila pokazali su se kao vjerovali ili ne odlične osnove za tuniranje. Automobili koje već sam BMW učini opako brzima, ekipa iz Manharta podiže na novu razinu.


BMW Manhart MHX5 700

BMW Manhart MHX5 700

BMW Manhart MHX5 700


 

BMW Manhart MHX5 700

Počevši od tradicionalno orijentirane BMW M5-ice, preko sportskog superkupea M8 pa sve do nabrijanog SUV-a X5 M, sve ih Manhart ima u ponudi i prodaje ih kao dodatno nabrijane automobile. Za one koji traže sebi svojstven SUV izuzetnih performansi, Manhart će preporučiti MHX5 700.

I bez našeg „prijevoda“ može se lako odgonetnuti da je riječ o BMW-u X5 čija snaga je podignuta na otprilike 700KS. Manhart ne želi škrtariti sa snagom pa je za dobru mjeru ubacio dodatna 23 konja od onoga što stoji u nazivu. Tako da MHX5 700 zapravo ima 723 KS! Uz to gratis ide i oku ugodnih 910 Nm okretnog momenta.

Takve performanse ne može vam ponuditi niti jedan serijski SUV. Cijena ovakvog tuning nije mala pa će vas Manhart Performance lijepo zamoliti za uplatu 216,000 Eura za MHX5 superSUV.


Pogledaj galeriju


BMW Manhart MHX5 700

Povratak na vrhpointer
Zatvori X