Pretraži
BMW serije 5 dobio osvježenje za 2021. godinu. Pametniji je i napredniji nego ikad

BMW serije 5 dobio osvježenje za 2021. godinu. Pametniji je i napredniji nego ikad

Objavljeno: 28/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: BMW

Novi BMW serije 5  – BMW u posljednje vrijeme ima sklonost ka preuranjenom puštanju službenih fotografija novih automobila u javnost, mogli bismo to nazvati i curenjem. Ovaj put pred sobom imate fotografije nove verzije BMW-ove legendarne serije 5, ali za razliku od prijašnjih slučajeva, ove fotografije dolaze sa službenim potpisom BMW-a. To je to, ovo je novi BMW serije 5.

Podsjetit ćemo se da ovo ipak nije skroz novi automobil, već temeljita facelift verzija aktualne sedme generacije serije 5. Vidimo to donekle i po relativno suzdržanim dimenzijama kontroverznih bubrega koji prepoznatljivo štite hladnjak motora. Za razliku od nekih skorz novih modela, ovdje su ostali u razmjerno ukusnim dimenzijama.

BMW se više posvetio osvježavanju prednje maske koja sada izgleda „oštrije“. Serija 5 je dobila i nova LED laserska svjetla koja su postala opcija opreme dostupna na svim kombinacijama serije 5. Uđemo li na trenutak malo dublje iza prednje maske, doći ćemo do loše vijesti za sve ljubitelje brzih dizelaša sportskog karaktera. BMW je u ovoj izvedbi serije 5 odlučio izbaciti M550d xDrive dizelaša sa čak četiri turbopunjača.


BMW serije 5 facelift za 2021.

BMW serije 5 facelift za 2021.

BMW serije 5 facelift za 2021.


 

Novi BMW serije 5 

 

U pogledu motorizacije, velika je novost da sada sve verzije serije 5 dolaze sa 48V starter generatorom koji međuostalim može isporučiti dodatnih 11 KS ili služiti za pokretanje pomoćnih sustava u autombilu, poput svjetala, grijanja, audio sustava itd. Pored toga, korištenje 48V sustava blage hibridizacije omogućuje BMW seriji 5 zadovoljavanje Euro 6d normi za emisiju štetnih plinova.

Posebna zanimljivost je novi 545e xDrive plug-in hibrid u limuzinskoj verziji. Isporučuje velikih 394 KS uz 600 Nm okretnog momenta. To je dovoljno za postizanje 100 km/h iz mjesta za samo 4.7 sekunde uz najveću brzinu od 250 km/h te maksimalnu brzinu u samostalnom električnom modu od 140 km/h.

Čekate li najsočniji dio priče na kraju, onaj koji počinje velikim slovom M, morat ćemo vas malo razočarati. O super sportskom M5 nema službenih informacija u facelift verziji, tako da ćemo se do daljnjeg morati zadovoljiti sa M550i xDrive uz ugodnih 530 KS i 750 Nm te ubrzanjem koje vas lansira do 100 km/h ispod četiri sekunde.


Pogledaj galeriju


Novi BMW serije 5

Povratak na vrhpointer
Zatvori X