Pretraži
BMW proširuje ponudu serije 3 sa tri nova plug-in hibridna modela

BMW proširuje ponudu serije 3 sa tri nova plug-in hibridna modela

Objavljeno: 10/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: BMW

BMW novi plug-in hibridi serije 3 – BMW trenutno u novoj seriji 3 ima u ponudi samo jedan plug-in hibridni model, limuzinski 330e. Uskoro će pored tog modela, BMW svojim kupcima nuditi još tri nove izvedbe popularne serije 3. Prvi korak bit će 330e Touring št u BMW-ovom riječniku znači da ćemo dobiti plug-in karavansku verziju kompaktne limuzine.

Dok su 330e u limuzinskoj i Touring verziji automobili s pogonom na stražnjoj osovini, BMW ponudu planira začiniti i sa svestranim xDrive pogonom na sve kotače. Tako ćemo još dobiti i PHEV izvedbe 330e xDrive Sedan i 330e xDrive Touring. Ta dva modela će biti lansirani istovremeno. Sve ih skupa možemo očekivati u prodaji od ovoga ljeta.

  

Plug-in hibridni sustav je identičan kod sva četiri automobila te je ujedno o najsnažniji takav pogonski sustav koji BMW ima u ponudi. Službeno, BMW još nije objavio cijene novih modela ali svakako nećemo puno pogriješiti ako relevantnom budemo uzeli cijenu 330e limuzine koja je već u ponudi neko vrijeme. BMW 330e u svojoj osnovnoj izvedbi košta 51,550 Eura.


BMW novi plug-in hibridi serije 3

BMW novi plug-in hibridi serije 3

BMW novi plug-in hibridi serije 3


 

BMW novi plug-in hibridi serije 3

Uspoređujući sa starijim generacijama BMW-ovih hibridnih automobila, novi modeli će imati poboljšan domet vozeći se samo na struju. Domet je povećan za velikih 50% i to zahvaljujući novom plug-in hibridnom sustavu koji sa sobom donosi i novu 12 kWh bateriju. Mjereno prema novijem WLTP standardu, domet 330e na struju bi trebao biti oko 50 kilometara.

Svi modeli opremljeni su 2.0-litrenim četverocilindarskim motorom koji koristi BMW-ovu TwinPower Turbo tehnologiju što je dovoljno za 184 KS. Dodamo li na to snagu elektromotora, pogonska jedinica ukupno može isporučiti 252 KS međutim to nije sve. U uvjetima kada vozač treba dodatne performanse od svog automobila, primjerice za pretjecanje, elektromotor može dati dodatnih 40 KS u trajanju do 10 sekundi. Tada snaga raste na 292 KS. Okretni moment je 420 Nm.


Pogledaj galeriju


BMW novi plug-in hibridi serije 3

Povratak na vrhpointer
Zatvori X