Pretraži
BMW proizveo 5 milijuna automobila u SAD-u uz jubilarni X5 M Competition

BMW proizveo 5 milijuna automobila u SAD-u uz jubilarni X5 M Competition

Objavljeno: 12/06/2020 / Autor: Mihael / Foto: BMW

BMW proizveo 5 milijuna automobila u Americi – BMW obilježava važan trenutak u svojoj dugoj karijeri, koji ih podsjeća da se hrabri i mudri potezi itekako isplate na duge staze. Tvornica BMW-a u američkom Spartanburgu u Južnoj Karolini pokazatelj je uspješno vođene poslovne politike BMW-a na duge staze. BMW je temeljito utjecao na gospodarstvo Južne Karoline kada je odlučio prije nešto manje od tri desetljeća podići svoju tvornicu u Spartanburgu.

Amerikanci iz Južne Karoline su izuzetno ponosni na to što imaju čast biti drugi dom BMW-a u svijetu. Kupujete li neki od popularnih modela SUV-ova koji BMW trenutno u ponudi ima doista puno, automobil vam neće doći iz Njemačke iz Munchena, nego će vaš limeni ljubimac ponosno nositi oznaku „Made in USA“.

Hrabar i pametan potez BMW-a ranih 1990-ih danas donosi plodove svoga rada za cijelu kompaniju. Možemo pratiti rast uspješne priče BMW-a u Sjedinjenim Američkim Državama koja iz godine u godinu rapidno raste. Primjerice, za prvih milijun proizvedenih automobila u Spartanburgu trebalo je proći dugih 12 godina. Za drugi milijun automobila trebalo im je dvostruko manje, šest godina od 2006. do 2012. godine.


BMW proizveo 5 milijuna automobila u Americi

BMW proizveo 5 milijuna automobila u Americi

BMW proizveo 5 milijuna automobila u Americi


 

BMW proizveo 5 milijuna automobila u Americi

Napomenimo da se u tom vremenskom razdoblju odigrala i globalna ekonomska kriza koja je znatno usporila proizvodnju narušivši kupovnu moć građana. Vrijeme proizvodnje do trećeg milijuna automobila se ponovno prepolovilo jer su taj cilj ostvarili već 2015. godine. Trenutni rast u količini je otprilike na istoj razini kao i tada uz nešto ubrzaniju proizvodnju između 2015. i 2017. godine kada su proizveli i svoj četvrti milijun legendarnih Bavaraca s američkim potpisom.

Naposljetku dolazimo do sadašnjeg trenutka u kojem BMW obilježava proizvodnju pet milijuntog automobila u Spartanburgu. Profil proizvodnje tvornice u Spartanbrugu se značano promijenio od 1994. godine kada je pokrenuta proizvodnja. Prvi automobil koji je BMW proizveo u SAD-u bio je BMW 318i generacije E36 u Alpina White boji. On se trenutno nalazi u Spartnaburgu u povijesnoj kolekciji ključnih modela a sada će mu se pridružiti i BMW X5 M Competitin u Toronto Red Metallic boji.


Pogledaj galeriju


BMW proizveo 5 milijuna automobila u Americi

Povratak na vrhpointer
Zatvori X