Pretraži
BMW planira izbaciti čak 50% klasičnih benzinskih i dizelskih motora od 2021. godine

BMW planira izbaciti čak 50% klasičnih benzinskih i dizelskih motora od 2021. godine

Objavljeno: 13/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: BMW

BMW izbacuje benzince i dizelaše – Razvoj novih električnih automobila je skup sport pa je sukladno tome trošak za istraživanje i razvoj u BMW-u prošle godine skočio za 12%. Zbog toga je BMW prisiljen napraviti ozbiljne rezove kako se ne bi našao u financijskim problemima kroz nekoliko godina.

Do 2022. godine BMW namjerava uštedjeti preko 12 milijardi Eura režući neisplative troškove gdje god stigne. Nažalost, to znači i da će polovica postojećih benzinskih i dizelskih agregata otići u povijest počevši sa 2021. godinom.

Dio ove politike u BMW-u jest i plan da se vrijeme razvoja novih automobila sreže za trećinu. Time se BMW želi ustoličiti kao vodeći igrač u svijetu električnih automobila znajući da konstruiranje i proizvodnja pametnih automobilskih platformi jest jedini put naprijed.

Iako BMW nije formalno definirao koji motori će biti prvi na rasporedu za rezanje, možemo sa lakoćom pretpostaviti da se radi o benzincima i dizelašima. To potvrđuju i tvrdnje iz BMW-a koje najavljuju sve više elektrificiranih pogonskih rješenja. Naravno, do promjene i prelaska na struju treba proći još vremena.


BMW izbacuje benzince i dizelaše

BMW izbacuje benzince i dizelaše

BMW izbacuje benzince i dizelaše


 

BMW izbacuje benzince i dizelaše

Osim izbacivanja motora s unutarnjim izgaranjem, BMW se posvetio i traženju slabo prodavanih modela. U tom pogledu su osobito ranjivi modeli koji se slabo prodaju pa samim time sporo vraćaju trošak svoje proizvodnje i kontinuiranog razvoja. Nekima na sreću, a drugima na žalost, to znači i da možemo biti sigurni da će se u ponudi BMW-a pronaći još više crossovera i SUV-ova.

Najizvjesniji se čini već dugo najavljivani BMW X8 za koji nemamo puno tehnikalija. BMW je ponovno izašao u javnost sa planom koji uključuje 25 elektrificiranih automobila do 2023. godine. Odlična je vijest da će više od polovice tih automobila biti isključivo na struju.


Pogledaj galeriju


BMW izbacuje benzince i dizelaše

Povratak na vrhpointer
Zatvori X