Pretraži
BMW Motorsport potvrdio – prednji pogon nikad neće dobiti svoje „prave“ M verzije

BMW Motorsport potvrdio – prednji pogon nikad neće dobiti svoje „prave“ M verzije

Objavljeno: 01/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: BMW

Prednji pogon kod BMW-a izaziva veliku polarizaciju i negodovanje kod ljubitelja bavarske marke. Možemo reći bez puno rezerve da svi oni koji se smatraju fanovima BMW-a negoduju na spomen prednjeg pogona. Pored njih postoji i brojna BMW Motorsport elita koji ne žele niti čuti za prednji pogon kod BMW-a.

Njima za dušu a i većini koja ne vidi potrebu za ukalupljivanjem BMW-a u šablonu po kojoj većina drugoih proizvođača ide, prvi čovjek BMW Motorsport odjela, Markus Flasch donosi umirujuće ideje. Na tzv. M festivalu održanom u u Južnoafričkoj Republici na stazi Kyalami, Flasch je kazao kako BMW-ovi modeli s prednjim pogonom neće dobiti svoje punokrvne M verzije.

BMW Motorsport vezujemo sa vrhunskim performansama, čistunskim vozačkim iskustvom i na kraju krajeva nezaobilaznim stražnjim pogonom. U posljednje vrijeme sve se češće pojavljuju i Motorsport modeli s pogonom na sve kotače, ali zahvaljujući jako dobroj izbalansiranosti pogona i mogućnosti uključivanja samo stražnje pogonske osovine, ti modeli su prilično dobro prihvaćeni.


BMW Motorsport i prednji pogon ne idu skupa

BMW Motorsport i prednji pogon ne idu skupa

BMW Motorsport i prednji pogon ne idu skupa


Na drugoj strani spektra nalazimo novu seriju 1 koja je dobila prednji pogon te Gran Coupe serije 2 koji je također opremljen prednjim pogonom. Prema izjavi šefa Motorsporta, Flascha, ovi automobili neće dobiti M verzije. Serija 1 će se morati zadovoljiti M135i modelom, koji budimo realni ima zavidne performanse za automobil s prednjim pogonom, a M235i bit će najsnažniji Gran Coupe.U oba slučaja ne radi se o punokrvnim M-ovima nego o pojačanim M Performance verzijama običnih automobila. Motorsport fanovimogu mirno spavati jer njihov omiljeni kupe serije 2 neće dobiti prednji pogon već će ostati vjeran korijenima. BMW serije 2 kupe imat će i dalje moćnu M2 verziju a uz snažni Competition sa nestrpljenjem isčekujemo M2 CS koji bi trebao imati fantastičnih 450 KS u automobilu veličine gradskog kompakta, naravno sa stražnjim pogonom i živahnom šasijom.


Pogledaj galeriju


BMW Motorsport i prednji pogon ne idu skupa

Povratak na vrhpointer
Zatvori X