Pretraži
BMW M8 Gran Coupe : Zašto pet metara duga i dvije tone teška limuzina nosi oznaku “Competition”?

BMW M8 Gran Coupe : Zašto pet metara duga i dvije tone teška limuzina nosi oznaku “Competition”?

Objavljeno: 09/10/2019 / Autor: Petar Bondek / @BMW AG

BMW M8 Gran Coupe : Ametrin Metallic boja nije loša, dapače – čak i podržavam izbor te udarne boje –  E34 M5 je bio predivan u Daytona Violet nijansi, a da nije bilo Dakar Gelb i E36 M3 bi briljirao u Techno Violetu. Stoga, boja ima smisla…za razliku od svega ostalog.

Prvo – ime. Gran je (cijelih pet metara), Coupé definitivno nije, a Competition nikad neće biti. Ako nešto ima 600 KS (617 u Competitionu), četiri sjedala, preko pet metara i preko dvije tone s pola tanka može biti samo dvije stvari na svijetu – opaki radni stroj ili leteća limuzina – Piper M600.

 

Purple Haze pod poklopcem motora

Naravno da se radi o za 84 kg otežanoj i 230 mm produženoj verziji M8, u kojoj se straga mogu voziti dva ne baš prenapredna 12-godišnjaka, no što se vatrene moći tiče nema zamjerki – 4,4-litreni twin-turbo V8 sa 600 KS u baznoj verziji i  617 KS u Competitionu.

Varijabilni pogon na sve kotače može u potpunosti isključiti usluge prednje osovine i ponešto povećati troškove pri promjeni guma, automatski mjenjač ima osam brzina i veliko slovo M (kao i svaki šalter, gumica i šajbica), a kombinacija stvarno brzo zamuti okoliš –  750 Nm gura ove dvije tone do 100 km/h za 3,2 s, a uz opcijski Drivers Package (s nezaobilaznim slovom M) potegne i do 305 km/h. Većina  karbona je naravno gratis 

 

Pogledaj galeriju

BMW M8 Gran Coupe

Povratak na vrhpointer
Zatvori X