Pretraži
BMW M8 Competition by Manhart je najbrži M8 na svijetu

BMW M8 Competition by Manhart je najbrži M8 na svijetu

Objavljeno: 16/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Manhart

BMW M8 Competition by Manhart – BMW M8 Competition je najbrži cestovni automobil koji možete kupiti od ekipe iz Munchena. Vječna pitanja koje postavljaju sedmogodišnjaci ali i oni nešto stariji i ozbiljniji jest koliko je neki automobil zapravo brz. Pitate li to BMW, oni će reći da je BMW M8 Competition jako brz, a u konkretnim brojkama to izgleda otprilike ovako.

Magičnu brzinu od 100 km/h M8 Competition postigne za 3.2 sekunde. To je službena vrijednost s kojom BMW izlazi u javnost i koju možete naći u njihovim promotivnim materijalima i na službenoj internetskoj stranici. Isto tako, oni tvrde da M8 Competition postiže najveću brzinu od 305 km/h.

  

Međutim te vrijednosti nisu uklesane u kamen, na kraju krajeva ne govorimo o fiksnoj duljini nekog predmeta iako bi se i tu dalo cjepidlačiti i tumačiti. Ono što želimo reći jest da najveća brzina a osobito ubrzanje nisu zadane vrijednosti jer ovise uvelike o uvjetima u kojima se realiziraju. Tako imamo vozače koji su svoje M8 Competitione u tvorničkoj formi potjerali do 100 km/h za 2.88 sekundi.


BMW M8 Competition by Manhart

BMW M8 Competition by Manhart

BMW M8 Competition by Manhart


BMW M8 Competition by Manhart

 

Za sada se čini da je to najbolje zabilježeno ubrzanje serijskog M8 Competitiona iz BMW-ovog Motorsport odjela. Ako želite brže i bolje od toga, e onda ćete morati posegnuti za čarolijama nekog od brojnih tunera koji obožavaju izvlačiti maksimum iz njemačkih jurilica. U posljednje vrijeme sve je popularniji Manhart koji se voli zaigrati sa BMW-ima.

Njihov najnoviji uradak se zove MH8 800 i osnova mu je dakako nitko drugi nego BMW M8 Competition. Njihova verzija M8-ice navodno je najbrža na svijetu a da bi to tvrdili morali su posegnuti duboko u rezerve snage 4.4-litrenog V8 biturbo projektila koji se nalazi pod haubom. Performanse koje su postigli su zastrašujuće, prije svega ubrzanje za korpulentni automobil kao što je BMW serije 8. Do 100 km/h su stigli za nevjerojatnih 2.6 sekundi a od 100 do 200 km/h njihova Bembura ide za ludih 5.7 sekundi.

Postizanje takvih ubrzanja omogućeno je uz gotovo hiperautomobilske vrijednosti snage i okretnog momenta. Manhart MH8 800 ima 823 KS i 1,050 Nm. Motor nije mogao ostati mehanički bez promjena tako da su na njega ugradili novi turbopunjač, hladnjak i ubacili su novu mapu u čip. Usporedbe radi, serijski M8 Competition ima 625 KS uz 750 Nm, brojke kojih se niti jedan automobil ne bi posramio.


Pogledaj galeriju


BMW M8 Competition by Manhart

Povratak na vrhpointer
Zatvori X