Pretraži
BMW M odjel priprema ofenzivu – od M Performancea do punokrvnih M-ova

BMW M odjel priprema ofenzivu – od M Performancea do punokrvnih M-ova

Objavljeno: 02/07/2019 / Autor: Mihael / Foto: BMW

Novi BMW M modeli : BMW-ova Motorsport ofenziva se već zavrtjela s ovogodišnjim predstavljanjem četiri modela koji popunjavaju ponudu sportskih BMW-a te zagorčavaju život konkurenciji na svim poljima. To su X3 M, X4 M, M8 kupe i M8 kabriolet.

Tu su još na dnu Motorsport hranidbenog lanca i X2 M35i te M135i modeli koji osiguravaju performanse vrlo bliske punokrvnim M-ovima u nešto pitomijim paketima.

Sveobuhvatni program nabildavanja ponude modela pod BMW M odjelom idejno je osmislio bivši šef Motorsport odjela, Frank van Meel a sada ga provodi u djelo njegov nasljednik, Markus Flasch.

Krunski model kojim će BMW M izaći na tržište je svakako X8 M

Na meti će se tako naći Audi, Land Rover, Jaguar, Mercedes AMG pa čak i moćni Porsche, a ne vjerujemo da će i talijanska ergela moći mirno spavati uz najezdu nabrijanih Bavaraca. Osobito onih „hardcore“ M-ova sa oznakama CS, Competition i tome slično među kojima će prvi doći M2 CS već sljedeće godine.


novi BMW M modeli

novi BMW M modeli

novi BMW M modeli


Model koji će razigrati maštu još i više od velikog atletskog X8 SUV-a je svakako neizravni nasljednik legendarnog BMW-ovog superautomobila od prije nekoliko desetljeća s kojim je sve i počelo pod slovom M. Pogađate, radi se o BMW-u M1 kojeg je dizajnirao veliki Giorgetto Giugiaro a trebao bi se temeljiti na Vision M Next konceptu.

Lako je vjerojatno da će nešto kasnije doći i u verziji sa sklopivim krovom.

U kontekstu malo prizemnijih modela, postoje informacije da su u BMW-u odobreni planovi za kompaktnu seriju 1 sa pogonom na sve kotače i sa preko 400 KS ispod haube motora. Izgleda li vam to kao izravan konkurent vrlo popularnom Audiju RS3 te Mercedesovom A45 AMG-u, u pravu ste.

Za „demokratizaciju“ kompaktne gradske elite tu će biti i Volkswagenov Golf R Plus.


Pogledaj galeriju


novi BMW M modeli

Povratak na vrhpointer
Zatvori X