Pretraži
BMW igra za ozbiljno; M3 pickup je bio prvotravanjska šala – BMW X7 pickup to definitivno NIJE!

BMW igra za ozbiljno; M3 pickup je bio prvotravanjska šala – BMW X7 pickup to definitivno NIJE!

Objavljeno: 05/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: BMW

Ovaj tjedan su obilježile dvije nebuloze; stretch limuzina Porsche 356 i BMW X7 pickup. Koji tjedan…

Nemojte ni sekunde pomisliti da se BMW samo šali – očajnički mu treba pick-up, pogotovo jer je Mercedes-Benz odigrao odličnu rošadu s Nissanom i vrhunskom Navarom. Vjerojatno je MINI pick-up ( a i amfibija) još u razvoju, a tržišta – pogotovo ona s najviše novca – (Dubai/Katar/Rusija/USofA) stvarno vole pick-upove.

Ljudi koji ne pitaju cijenu za preradu svojih Escaladea EXT-a ili Lamba LM002 su vrlo otvoreni prema dizajnu, iako X7 baš nije klasik dizajna ni u SUV serijskoj varijanti.

No, nije pravilo da sve skupo mora biti lijepo – danas sam na Vukovarskoj ugledao Rolls Royce Cullinan a sadržaj želuca mi se nije smirio ni nakon 12 sati. Oči su nakon 16. ispiranja ipak funkcionalne, iako sam ih mislio trajno odstraniti tupom hrđavom žlicom, no srećom – nisam pronašao nijednu takvu.

Šteta što proizvođači prvo odrade crash -testove, a onda tek puste vozilo pred oči javnosti. Vizualno odobrenje bi trebalo ići prvo! Isto vrijedi za BMW X7 pickup. Nažalost – no on je samo pokazna vježba mladih pripravnika!

 

BMW X7 pickup : Svaka roba ima svog kupca

Naravno da je ovo stilska vježba koju ne treba shvatiti ozbiljno. BMW je mora shvatiti ozbiljno jer je on platio izradu/projektiranje i čeka povratne informacije. Nisu ga pustili bez veze – baš kao što nisu bez veze kopirali SSangyonga s X6, no čudni BMW-i su ponekad znali ispasti hit – sjetite se samo eksperimenta sa shooting brake  M Coupéom, Z1, GINA conceptom, Nazcaom, Gandinijevim Spicupom ili Trojkom Compact? Da ne pričamo o Isetti…

 

BMW Motorrad Days

OK, BMW je predstavio ovaj unikat na svojim Motorrad danima u mom omiljenom skijalištu (Garmisch-Partenkirchenu – za uobičajene posjetitelje – GP), kojeg su osmislili i proizveli potencijalni budući radnici, danas šegrti. Baziran na baš novom-novcatom BMW X7 xDrive40i (250 kW/340 KS) sa zračnim ovjesom i obiljem kože definitivno daje mašti materijala za noćnu smjenu!

No, šegrtima se mora odati počast jer im je uspjelo ono što originalno BMW-ovim inženjerima i dizajnerima nije – upotrebom CFRP dijelova i precizne flekserice smanjili su težinu za 200 kg! Tovarni prostor nudi 140 cm sa zatvorenim i 200 cm sa spuštenim vratima – dovoljno za komforni smještaj BMW-a F850 GS.

 

Pick-upovi su poput vatrenog oružja – mrski su Vam sve dok Vam jednog dana STVARNO ne zatrebaju! Po BMW-u taj dan se definitivno bliži…

 

 

Pogledaj galeriju

BMW X7 pickup

Povratak na vrhpointer
Zatvori X