Pretraži
BMW E-Scooter – kako jeftino i sa stilom stići na posao u središtu grada

BMW E-Scooter – kako jeftino i sa stilom stići na posao u središtu grada

Objavljeno: 24/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: BMW

Novi trendovi se pojavljuju u svijetu urbanog transporta i mobilnosti. Posljednji krik među njima jesu električni romobili koji svojom kompaktnošću nadmašuju i bicikle dok u uređenim gradskim središtima omogućuju efikasan i povoljan prijevoz. Dok prometne gužve rastu svakim danom, a veliki gradovi primaju sve više novih stanovnika, velik broj ljudi se odlučuje za alternativne načine prijevoza.

Proizvođači automobila i brojne druge kompanije koje se bave inovativnim tehnologijama, prepoznale su električne romobile kao kvalitetan odgovor na pitanje „kako brzo i jeftino stići na posao“. Razvijen u suradnji BMW-a sa britanskom kompanijom Micro, koja se inače bavi izradom električnih romobila, E-Scooter osigurava svojem vlasniku brz način stizanja na odredište dok se većina drugih tiska na pretrpanim prometnicama.

Možda se ne radi o klasičnom BMW-ovom proizvodu kakovog biste očekivali, jer ovaj mališan se ne diči V8-icom ispod haube pa čak niti rednim šestakom, tipičnim za BMW-e. E-Scooter pogoni električni motor snage 150 Watta koji pak energiju crpi iz litij-ionske baterije a oboje se nalaze u podnici romobila na kojoj stojite u vožnji.


BMW električni romobil

BMW električni romobil

BMW električni romobil


Najveća brzina E-Scootera je 20 km/h dok mu je domet s jednim punjenjem baterije 12 kilometara što u prijevodu znači da ćete se moći voziti otprilike 37 minuta u komadu prije nego li punjenje bude potrebno. Romobil je s prednje i stražnje strane označen svjetlima tako da je elementarna sigurnost u prometu zajamčena.

Ne treba smetnuti s uma da ovo nije BMW s kojim ćete posramiti druge sudionike u prometu u utrci od semafora do semafora, ali zato će vam novčanik biti znatno zahvalniji jer za cijenu jednog bolje BMW-ovog automobila možete kupiti čak 100 ovakvih romobila. Cijena im je 799 Eura.

Pored ovog E-Scooter modela, BMW će u ponudu staviti i dva romobila koji će koristiti isključivo snagu vozača kako bi se vozili. Klasični City Scooter je sklopivi romobil također razvijen u suradnji sa kompanijom Micro. BMW u cijeloj priči nije zaboravio niti na „malu raju“ tako da će i djeca moći paradirati na dječjem romobilu predviđenom za sjedenje.


Pogledaj galeriju


BMW električni romobil

Povratak na vrhpointer
Zatvori X