Pretraži
BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile u cestovnoj izvedbi je STRAVA!!!

BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile u cestovnoj izvedbi je STRAVA!!!

Objavljeno: 28/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Khyzyl Saleem

BMW 3.0 CSL IMSA – BMW je ukupno proizveo svega pet primjeraka svog suludog 3.0 CSL IMSA trkaćeg automobila. Službeno utrkivanje za taj automobil je počelo 1973. godine a na „gridu“ se pojavio sa upečatljivim, ogromnim krilima i spojlerima otkuda mu je i potekao nadimak „Batmobile“.

BMW je već tada primjetio potencijal koji automobil ima u svakom smislu pa je ubrzo predstavio i cestovnu inačicu trkaćeg monstruma. Znate da na rukama imate impresivan, hvale vrijedan automobil kada od cestovne verzije idete napraviti onu trkaču. Nerijetko je razlika između cestovnjaka i trkača golema ali još je veća priča kada od prerađene trkaće verzije idete ponovno napraviti cestovno vozilo.

U tom slučaju možete biti sigurni da pred sobom imate hvale vrijedan stroj koji će zadržati vječnu slavu. Ipak, ta cestovna verzija 3.0 CSL Batmobilea je autombil za koji malo tko zna. Poveden time, dizajner Khyzyl Saleem je odlučio pokazati nam svoju viziju cestovnog BMW-ovog Batmobilea iz 1970-ih.


BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile za cestu

BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile za cestu

BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile za cestu


 

BMW 3.0 CSL IMSA

Ukratko, radi se o automobilu trkaćeg stava i aero paketa uz tajnovitu završnu obradu u crno sivom tonu. Šarene livreje prelaze sa mnogih trkaćih legendi na cestovne reinkarnacije istih, ovdje je situacija obrnuta. Dobili smo neobuzdano trkaće vozilo sakriven, gotovo obuzdano ispod mračne sivo crne boje.

  

Snaga i energija ovog dizajna je toliko golema da unatoč stilskim pokušaju obuzdavanja, on vrišti prisutnošću, stavom i strahopoštovanjem. Što više reći o automobilu kojeg je BMW u svoje vrijeme prodavao za cestu kako bi zadovoljio trkaće kriterije sa aero paketom spremljenim u prtljažniku jer zakonski nije bilo moguće prodati automobil sa tako ekstremnim aero paketom u kategoriji cestovnih vozila.

Kreacija Khyzyla Saleema je doista prekrasna, prepuna detalja i senzualnih krivina zbog kojih ne možemo prestati proučavati njegovo djelo, makar se radilo o virtulanom dizajnu. Jedino što bismo malo izmijenili na njegovoj veličanstvenoj viziji jest visina ovjesa jer u ovako prikazanoj postavci, izgleda malčice nepraktično.


Pogledaj galeriju


BMW 3.0 CSL IMSA

Povratak na vrhpointer
Zatvori X